Tim Cook üst düzey yetkililerle görüşmek için Çin'e gidiyor

Tim Cook üst düzey yetkililerle görüşmek için Çin'e gidiyor

Açılmasından altı ay sonra iBooks Store ve iTunes Movies servisleri Çin'de engellenen Apple son çeyrekteki gelirlerinde de 13 yıl sonra düşüş açıklamıştı. Apple'ın Çin'deki mevcut durumunu görüşmek için şirketin CEO'su Tim Cook ülkeye bu ay içerisinde bir seyahat düzenleyecek.

ABD'den sonra kendisi için en büyük ikinci pazar olan Çin'de gelirlerinde düşüş yaşayan ayrıca iBooks Store ve iTunes Movies servisleri engellenen Apple bu durumu Çinli üst düzey devlet yetkilileriyle görüşmeye hazırlanıyor. Bilindiği gibi Çin kendi ülkesi içindeki internet ağında çok sıkı bir denetime ve sansüre sahip. Özellikle iPhone'dan elde ettiği gelirleri korumak ve yükseltmek isteyen Apple için Çin çok önemli bir pazar konumunda. Tim Cook'un ülkeye yapacağı seyahatte üst düzey devlet yetkilileriyle görüşeceği belirtiliyor.

13 yıl aradan sonra gelirlerindeki ilk düşüşü geçtiğimiz haftalarda yayınladığı çeyrek raporunda açıklayan şirket aynı zamanda Çin pazarındaki gelirlerinde de düşüş yaşamıştı. Özellikle iPhone satışlarında yaşanan düşüş şirketin gelirlerine etki etmişti ancak servis kategorisindeki(uygulama mağazası, müzik, film, kitap) geliri artış göstermişti. iBooks Store ve iTunes Movies'in Çin'de tekrar açılması şirketin gelirlerine pozitif olarak yansıyacak olsa da asıl önemli konu pazardaki iPhone satışlarını arttırması.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.