Lenovo bulut bilişim ve büyük veri girişimleri için 500 milyon dolarlık fon açıkladı

Lenovo bulut bilişim ve büyük veri girişimleri için 500 milyon dolarlık fon açıkladı

lenovo-project-tango-google-androidLenovo 2010 yılında girişimlere yatırım yapmak için oluşturduğu 100 milyon dolarlık fonunun ardından bugün yeni 500 milyon dolarlık fonunu duyurdu. Şirket ilk fonunda olduğu gibi bunu da potansiyel gördüğü girişimlere yatırım yapmak için kullanacak.

6 yıl önceki fonla Face++, iDreamsky, Nok Nok Labs ve diğer 40'tan fazla girişime yatırım yapan şirket yine kendi şirket sinerjisi ile uyumlu olan aynı zamanda bulut bilişim, büyük veri, yapay zeka, robotik başta olmak üzere diğer alanlarda faaliyet gösteren girişimlere yatırım yapacak. Çin merkezli teknoloji devinin portföyünü kurarken ülkeler arasında ayrımcılık yapmadığını belirtelim.

Kendi bünyesinde bir inkübasyon merkezi de kuran Lenovo bunu kendi yapısı altında özerk bir hale getirmişti. Hatta şirket çalışanlarını kendi şirketlerine kurmaları, başka yatırımcılardan yatırım almaları ve ardından Lenovo inkübasyon merkezine katılmaları konusunda teşvik etmeye çalışıyor. Oldukça büyük hacimli yeni fonu ile şirketin Türkiye'den bir şirkete yatırım yapıp yapmayacağını göreceğiz.

Görsel Kaynak: Julia Kuznetsova / Shutterstock.com

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.