VR başlıklarına 360 derece görüntülü konserler geliyor

VR başlıklarına 360 derece görüntülü konserler geliyor

Gelecekte televizyonun tahtını elinden alır mı bilemeyiz ama VR (Virtual Reality/Sanal Gerçeklik) başlıkları için ilgi çekici uygulama ve içeriklerin sayısı giderek artıyor. Öyle ki, bu teknoloji sayesinde artık orada olmak için can attığımız bir konsere gidemese bile kendimizi o büyülü ambiyansın içinde hissedebileceğiz.

R003_R011_01012Q

Live Nation ve NextVR isimli iki prodüksiyon şirketi arasında yapılan anlaşma sayesinde artık konserler, sanal gerçeklik başlığı kullanıcılarının ayaklarına canlı olarak gelecek. İlk defa bu yaz gerçekleşecek konserlerde kullanılacak olan hizmetten öncelikli olarak Oculus Rift ve Samsung Gear VR kullanıcıları faydalanabilecek.

Konserler VR'la ücretsiz izlenecek

Kısa bir süre sonra HTC Vive gibi diğer VR uygulaması mağazalarına da genişleyecek olan projenin dikkat çeken tarafı ise ilk etapta ücretsiz sunulacak olması. Büyük yatırım gerektiren böyle bir hizmet için yapılan bu cömert promosyon, yatırımcılarının hedeflenen eğlence kalitesine güvendiklerini açıkça gösteriyor.

NextVR2

Hangi konserlerin verileceği merak konusu

İlk olarak ABD’de kullanıma sunulacak hizmetin diğer ülkelere ne zaman geleceği veya gelip gelmeyeceği şimdilik net değil. Ayrıca VR destekli konser listesi de henüz yayımlanmadı. Yılda yaklaşık 25 bin canlı etkinlik yayımlayan Live Nation’ın, NextVR ile hangi konserleri evlere getireceği ayrı bir merak konusu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.