Torrent sitelerine yapılan bağışlar AdBlock Plus'ın hayal ettiğinden çok uzak

Torrent sitelerine yapılan bağışlar AdBlock Plus'ın hayal ettiğinden çok uzak

Adblock Plus, dün içerik üreticileri için bağış toplayacağını açıkladı ve büyük bir hedeften bahsetti ama torrent siteleri bu hedefin hayal kırıklığıyla sonuçlanabileceğini gösteriyor.

Torrentfreak'in haberine göre en büyük torrent siteleri kullanıcılarından oldukça düşük meblağlarda bağış alıyor. Bitcoin üzerinden toplanan bağışlar kimi siteler için günlük 1 doların bile altında kalıyor.

Farklı torrent sitelerinin halka açık Bitcoin cüzdanlarını inceleyen Torrentfreak'in hesabına göre The Pirate Bay, son 376 günde toplam 8,21 BTC bağış almış, yani günlük 9,34 dolar. ExtraTorrent ise 2013'ten bu yana toplam 4,31 BTC bağış almış; kabaca günlük 1 dolar.

pirate-bitcoin

Şu anda en çok ziyaret edilen torrent sitesi olduğu belirtilen KickassTorrents'in durumu ise daha vahim. KickassTorrents'in Bitcoin hesabına 2013'ten bu yana sadece 0,96 BTC bağış gelmiş.

Torrentfreak, The Pirate Bay'in 2013-2015 arasında farklı Bitcoin cüzdanlarına toplam 126.64 bitcoin yani 35 bin dolar bağış topladığını paylaşıyor ve KickassTorrents'in bağış konusunda teşvik edici olmadığını söylüyor. Özellikle lisanslı içerik üreticileri torrent sitelerinin Bitcoin ile bağış almaya başlamasından endişe duymuştu ama güncel rakamlar bu korkunun yersiz olduğunu gösteriyor.

Hatırlatmak gerekirse Eyeo CEO’su Till Faida, ortalama bir kullanıcının her ay 5 dolar bağış yapmasını beklediklerini ve Adblock Plus 10 milyon kullanıcıya ulaştığında içerik üreticilerine 500 milyon dolar kazandırabileceklerini söylemişti.

Rakamlar ortada. Peki siz ne düşünüyorsunuz?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.