Lüks moda butiklerini bir araya getiren Farfetch 110 milyon dolar yatırım aldı

Lüks moda butiklerini bir araya getiren Farfetch 110 milyon dolar yatırım aldı

Avrupa'nın en iyi fonlanan girişimlerinden biri olan Farfetch yeni ve yüklü bir yatırım turunu kapattı. Farklı kaynaklardan gelen haberlere göre, Temasek, IDG Capital Partners ve Eurazeo'dan 110 milyon dolar F serisi yatırım alan girişimin değerlemesi 1.5 milyar dolara çıktı. Farfetch tarafından doğrulanan yatırım, girişimin uluslararası büyümesine devam etmesinde kullanılacak.

2008 yılında Portekizli girişimci José Neves tarafında Londra'da kurulan Farfetch lüks moda butiklerini bir araya getiren bir e-perakende girişimi. Farfetch müşterilerinin Paris'ten New York'a Riyad'dan Bükreş'e dünyanın farklı bölgelerinden seçilen butiklerinden alışveriş yapılmasını sağlıyor. Londra, New York, Los Angeles, São Paulo ve Porto'da faaliyet gösteren Farfetch'te 400'den fazla butik mağaza yer alıyor. Bu butiklerdeki binden fazla markanın farklı ülkelerden müşterilerle buluşmasını sağlıyor Farfetch.

Girişimin aldığı yeni yatırımla birlikte hedefi başta Çin olmak üzere diğer Asya Pasifik ülkelerinde büyümeye devam etmek olacak. Son yıllarda lüks moda markalarının büyümek için bağımlı hale geldiği Çin, 2015 yılını yüzde 2 oranında küçülerek 17.3 milyar dolarlık büyüklükle kapattı. Çin, küresel lüks markalar için yeni bir mağaza açacak ilk adres olarak görülmeye devam ediyor.

Halihazırda Asya'da müşterileri olan Farfetch, satışlarının yüzde 26'sının bu kıtadan geldiğini belirtiyor. Yatırımla birlikte Farfetch'in bugüne kadar aldığı toplam yatırım miktarı 300 milyon doları geçti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.