Google ve Fiat Chrysler 100 adet minivan sınıfında sürücüsüz otomobil üretecek

Google ve Fiat Chrysler 100 adet minivan sınıfında sürücüsüz otomobil üretecek

Geçtiğimiz hafta içerisinde Google ve Fiat Chrysler'ın sürücüsüz otomobil konusunda işbirliği yapacağı yönündeki söylentiler ortaya çıkmıştı. Aradan geçen bir haftadan sonra iki şirket de iddiaları doğruladı ve birlikte sürücüsüz otomobil geliştireceklerini açıkladı.

Google'ın yaptığı açıklamaya göre şirket Fiat Chrysler'ın minivan sınıfında yer alan Chrysler Pacifica Hybrid modelini sürücüsüz otomobil özellikleriyle donatacaklar. İki şirketin yaptığı işbirliği çerçevesinde 2017 model 100 adet Chrysler Pacifica Hybrid'te 2016 yılı sonunda yollarda olacak. Üretilecek 100 otomobil de sürücüsüz otomobil olacak.

İki şirketin Chrysler Pacifica Hybrid modelini seçmesinin nedeni temel nedeni ise  sürücüsüz otomobil teknolojisinin ''geniş'' bir otomobil üzerinde test edilmek istenmesi ayrıca otomobilin otomatik açılır iki kapıya sahip olması. Anlaşma çerçevesinde Chryseler otomobilin üretimi  ve içerisinde yer alacak bilgisayalardan sorumlu olacakken Google ise yazılım ve diğer sürücüsüz otomobil teknolojilerinden sorumlu olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.