Apple iPhone markasını Çin'de bir çanta üreticisine kaptırdı

Apple iPhone markasını Çin'de bir çanta üreticisine kaptırdı

iPhone artık yalnızca Apple'ın parlak cihazlarını temsil eden bir marka değil, en azından Çin'de. En büyük pazarında iPhone markası için açtığı davayı kaybeden Apple, ünlü markasını Çinli bir çanta üreticisiyle paylaşmak zorunda.

Çince yayın yapan Legal Daily kaynaklı ve ilk olarak Quartz tarafında aktarılan habere göre, Apple iPhone markası için Çinli Xintong Tiandi Technology firmasına karşı açtığı davayı kaybetti. Pekin mahkemesi tarafından verilen karara göre çanta, cüzdan, pasaport ve telefon kılıfı gibi deri ürünler satan şirket, IPHONE markasını kullanmaya devam edebilecek.

Apple'ın iPhone markasını Çin'de 2002 yılında kaydettirmesine karşılık, Xintong Tiandi'nin IPHONE markası içinse 2007 yılında izin aldığı belirtiliyor. Apple, marka hakkı için 2012 yılından bu yana mücadele ediyorsa da bundan bir sonuç alamıyor. Çinli otoritelere göre  Apple, IPHONE markasının Xintong tarafından kaydettirilmeden önce halihazırda ünlü bir marka olduğunu ispat edemiyor.

Apple, Çin'den bir süredir kötü haberler almaya devam ediyor. iBooks ve iTunes Movies'in Çin'de engellenmesinin ardından ikinci çeyrek sonuçlarını açıklayan Apple, iPhone satışlarındaki en büyük düşüşü Çin'de gördü.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.