Intel mobil işlemci pazarından çekilme sinyalleri veriyor

Intel mobil işlemci pazarından çekilme sinyalleri veriyor

Masaüstü ve dizüstü bilgisayar pazarındaki hanedanlığını mobil cihazlarda sürdüremeyen Intel, Atom işlemci ailesine katmak üzere çalıştığı ve kod adları Sofia, Broxton ve Cherry Trail olan mobil işlemci projelerini iptal etti.

Henüz şirket tarafından resmi bir açıklama yapılmamış olsa da, güvenilir Amerikan yayınları ve araştırma şirketlerinin açıklamalarına herhangi bir yalanlama da gelmedi. Intel'in Atom işlemcilerle ilgili çalışmalarını durdurması, orta vadede mobil işlemci pazarından çekileceği şeklinde yorumlanabilir.

intel

Intel, mobil pazarda küçük ama etkili

Mobil cihaz pazarının Tyrion Lannister'i olan Intel, Windows işletim sistemli tablet ve telefonların büyük bölümünde ve üç yıl önceki uyumluluk çalışması sonrasında az sayıda da olsa Android cihazda kullanılan Atom işlemcileriyle belli ir etkiye sahipti. Pazarda önemli bir payı olmasa da, Intel'in bu hamlesinin önemli etkileri olacak gibi görünüyor; zira Asyalı üreticilerin geliştirdiği ve adı sanı bilinmeyen pek çok telefon ve tablette uygun fiyatlı Intel işlemciler kullanılıyordu.

Bununla birlikte Microsoft'un Surface Phone projesinin akıbetinin ne olacağı da merak konusu. Intel işlemcili Windows telefonlarla ilgili planlar da tepetaklak olmuş durumda. Gerçi Microsoft'un performans modellerinde Qualcomm çipsetlerinden yana tercih kullanması çok büyük bir hayal kırıklığı yaşanmayacağının da kanıtı olabilir. Her ne kadar Android sistemler için temel olarak tasarlanan yeni nesil Qualcomm işlemciler, Microsoft'un yeni Windows telefonlarında da kendine yer bulacak. Bununla birlikte, önümüzdeki dönem için pek çok üreticinin planlarına küçük bir güncelleme eklemesi gerekecek gibi görünüyor.

12 bin kişi işsiz kalacak

Teknoloji devi şirket için giderek daha sorunlu bir hale gelen mobil işlemci pazarından çekilme stratejisini başlatan Intel'in önümüzdeki dönemde 5G, Nesnelerin Interneti, giyilebilir teknoloji ile hafıza ve bağlantı ürünlerine yoğunlaşacağı söyleniyor. Yüksek maliyetlerden ve beklentilerin ihtiyaçları karşılamayacağı öngörüsüyle Intel'in mobil işlemci pazarından çekilme hamlesinin de bazı maliyetleri olacak. En başta 12 bin kişi civarından insanın bu sebepten işsiz kalacağı öngörülüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.