BMW elektrili otomobili i3'ün menzilini yüzde 50 arttırıyor

BMW elektrili otomobili i3'ün menzilini yüzde 50 arttırıyor

bmw-i3BMW, hibrit sınıfında yer alan otomobili i3'ün menzilini yüzde 50 arttırak rekabetteki yerini sağlaştırmak istiyor. Yeni yüksek kapasiteli i3'ler 2017 yılında piyasaya sunulacak.

Halen satışta bulunan i3'lerin menzili sadece elektrikli bataryalar kullanıldığında 128 km (80 mil), ancak BMW bu kapasiteyi yaklaşık yüzde 50 arttırarak 184 km'ye(114 mil) çıkartıyor. Otomobilde kullanılan bataryalar da 33 kWh(mevcut model 22kWh) kapasiteli olanlarla değiştirilecek. 650cc'lik iki silindirli motora sahip olan i3 Range Extender'ın mevcut versiyonu hem elektrik hem de benzin kullanıldığında 241km menzile sahip. Ancak BMW yeni i3 Range Extender'ın elektrik ve benzil ile birlikte toplamda ne kadar menzile sahip olduğunu açıklamamış.

Yeni modelin bataryasının büyümesiyle şarj süresi de doğal olarak uzamış. Yeni i3'ü tam kapasite şarj etmek istediğinizde 4,5 saate ihtiyacınız var (eski modelde bu süre 3,5 saatti). Bataryanın yüzde 40'ını şarj etmek istediğinizde ise 40 dakikaya ihtiyacınız var. Chevy Bolt ve Tesla Model 3 ile doğrudan rekabet edecek BMW i3'ün artan menzili ile kullanıcılardan nasıl bir talep göreceğini gelecek yıl göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.