Windows 10'un pazar payı yüzde 14'e ulaştı, aslan payı Windows 7'de

Windows 10'un pazar payı yüzde 14'e ulaştı, aslan payı Windows 7'de

Masaüstü ve dizüstü bilgisayar işletim sistemlerine dair Net Applications tarafından yayınlanan yeni rapor şirketlerin sektördeki son durumlarını gösteriyor. Beklendiği gibi Windows'un domine ettiği pazarda Windows 10'un beklenenden biraz daha yavaş ilerlediği söylenebilir.

9 ay önce yeni Windows 10'u piyasaya sunan Microsoft'un işletim sistemi alanındaki pazar payı Windows'un tüm versiyonları bir arada yüzde 89,24. Küresel masaüstü işletim sistemini domine etmeyi sürdüren şirketi yüzde 9,20'lik pazar payıyla macOS ve yüzde 1,26'lık pazar payıyla Linux takip ediyor. Microsoft'un sahip olduğu devasa pazar payının yüzde 48,79'u ise Windows 7'den geliyor. Onu Windows 10 yüzde 14,35'lik pazar payıyla takip ediyor.

isletim-sistemleri-kuresel-pazar-paylari

Yayınlandıktan 8 ay sonra 270 milyon bilgisayara kurulan Windows 10 için Microsoft'un yaptığı projeksiyon yeni işetim sisteminin 2-3 yıl sonra 1 milyar cihaza kurulacağını öngörüyor. Ancak son rapora Windows 10'un geçtiğimiz ay pazar payı yalnızca yüzde 0,20 oranında artmış. Bu da gösteriyor ki işletim sistemi şu an için beklenenden daha yavaş büyüyor. Şirketin efsane işletim sistemi olarak söyleyebileceğimiz XP'nin ise pazar payı tek haneye düşerek yüzde 9,66'ya gerilemiş.

Görsel Kaynak: mindscanner / Shutterstock.com

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.