Steam hileci oyunculara karşı yeni bir yöntem üzerinde çalışıyor

Steam hileci oyunculara karşı yeni bir yöntem üzerinde çalışıyor

Oyuncuların favori platformlarından bir tanesi olan Valve'nin sahibi olduğu Steam hileci oyunculara karşı yeni sert bir tedbir üzerinde çalışıyor. Şirketin kurmayı planladığı yapıda telefon numaranızla hesabınızı ilişkilendirme zorunlu hale gelecek.

Küresel olarak en popüler oyunlardan olan Counter-Strike: Global Offensive ile test edilmeye başlanacak yeni güvenlik önlemi kullanıcılardan telefon numaralarıyla hesaplarını eşleştirmelerini istiyor. Ardından bir oyuncunun hile yaptığı anlaşıldığında sistem telefon numarası üzerinden giderek kullanıcıya ait tüm hesapları 3 ay süreyle donduracak. Eğer kullanıcının sahip olduğu ikinci hesabında oyun olmasa dahi telefon numarası üzerinden yapılan dondurmadan etkilenecek ve Steam üzerinde herhangi bir işlem yapamayacak.

Daha önce güvenlik önlemi olarak iki aşamalı giriş özelliğini duyuran şirketin hilecilere karşı üzerinde çalıştığı yeni yöntem aslında iki aşamalı güvenlik parçasını temel alıyor. İlk olarak Counter-Strike: Global Offensive oyuncuları için zorunlu hale getirilecek olan telefon numarası ile hesap eşleştirme fonksiyonunun hilecilere karşı ne kadar başarılı olacağını göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.