Windows 10 güncelleme ekranı televizyon yayınını trolledi

Windows 10 güncelleme ekranı televizyon yayınını trolledi

Henüz Windows 10’a geçmemiş olan veya geçmek istemeyen 7 ve 8 kullanıcıları, bir süre daha Microsoft’un ısrarcı güncelleme ekranıyla yaşamak zorunda. En uygunsuz zamanlarda ekrana zıplayan takıntılı ekran bu sefer bir televizyon kanalının canlı yayınında yüzünü gösterdi.

ABD'de yayın yapan KCCI 8 kanalının hava durumu sunucusu Metinka Slater, kullanıcılarını en son ve en iyi Windows sürümüne geçirmek için her türlü yolu deneyen Microsoft’un son kurbanı oldu. Sunucu tam canlı yayındayken güncelleme ekranı arka belirdi.

windows 10
Windows 7 ve 8 kullanıcılarının kabusu haline gelen Windows 10 güncelleme ekranı sonunda ne yapıp edip televizyona çıkmayı başardı.

Deneyimli sunucu daha sonra kendini bozmayarak ve gülerek, “Böyle sıçradığında bayılmıyor musunuz?” dedi. Slater, her ne kadar durumu tatlıya bağladıysa da, pek çok kullanıcı tüm bu güncelleme curcunasından son derece şikayetçi. Benzer biçimde antivirüs yazılımlarının da tam sürüme geçiş konusunda arsız çıkışları olmuyor değil.

Geçmiş dönemde bazı Windows 7 ve 8 kullanıcıları, makinelerinin kendi istekleri dışında otomatik olarak güncellendiğini söylemiş, Microsoft ise yaptığı açıklamada, kötü bir niyet aranmaması gerektiğini belirtmişti. Windows 10, şu ana kadar dünya çapında 270 milyon PC’de kurulmuş durumda.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.