Kelime oyunu Maka, 2 haftada 50 binin üzerinde indirildi

Kelime oyunu Maka, 2 haftada 50 binin üzerinde indirildi

Sizlere kısa bir süre önce haberleştirdiğimiz Tafu'nun yaratıcıları şimdi de bir kelime oyunuyla karşımızda: Maka (Android ve iOS). Bildiğiniz kelime oyunlarına bir alternatif olarak pazardaki yerini alan Maka, 2 haftada iOS platformunda 35 bin, Android platformunda da 30 bin indirilmeyi aşmış.

Oyunun geliştiricilerinden öğrendiğimize göre Maka üzerinde kullanıcılar, 2 hafta gibi kısa bir sürede, 37 bin 527 saat geçirmişler. Diğer yandan Maka'nın en çok Hindistan, Türkiye, Kanada, ABD ve Avustralya'da popüler olduğunu söyleyebiliriz.

Mobil oyun pazarında oldukça popüler olan diğer kelime oyunları gibi size verilen harflerden kelimeler türettiğiniz Maka'da şu an için gerçek kişilerle gerçek zamanlı olarak kozlarınızı paylaşmanız mümkün değil ancak oyuna Facebook ile giriş yapabiliyorsunuz. Bu da Maka'nın kısa bir süre içinde bu özelliği de aktif edeceği anlamına gelebilir.

maka-game-screenshotDiğer yandan Maka'da dönemlere göre en yüksek puan alan oyuncuları görebilmeniz de mümkün. Bu arada Maka'nın hem İngilizce hem de Türkçe olarak oynanabildiğini de belirtelim.

Oyunun gelir modeli reklamlar ve uygulama içi satın almalara dayanıyor

Gelir modeli reklamlar ve uygulama içi satın almalara (ürün satışı) dayanan Maka'da dilerseniz reklamları kaldırmak için de satın alma yapabiliyorsunuz.

Şu an için yalnızca reklamların gösterilmemesi için uygulama içi satın alma yapabilen kullanıcılar; geliştiricilerden öğrendiğimiz kadarıyla kısa bir süre içinde çeşitli özel güçler için altın satın alabilecek. Ayrıca yine geliştiricilerden öğrendiğimize göre Maka'ya ileride İngilizce ve Türkçeye ek olarak diğer bazı diller de eklenecekmiş.

Fatih Haltaş, Hasan Türken, Kerem Aydın, Mehmet Raşit Arısu ve M. Ebrar Palteki tarafından geliştirilen Maka'da Unity oyun motoru kullanılmış. Oyunun geliştirilmesiyse 9 ay kadar sürmüş.

Başta İngilizce konuşulan ülkeler olmak üzere Maka'nın oyun dinamiklerine uyan ülkerde öne gelen kelime oyunlarından biri olmak isteyen Maka'yı ve geliştirici ekibi takip etmeye devam edeceğiz. Siz de Maka'yı Android ya da iOS cihazlarınıza indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.