NY Times, yeni bir VR film yayınlayacak ve 300 bin cardboard daha dağıtacak

NY Times, yeni bir VR film yayınlayacak ve 300 bin cardboard daha dağıtacak

Kasım 2015'te sanal gerçeklik uygulamasını tanıtan ve abonelerine 1 milyon Google cardboard dağıtan New York Times, yeni bir atak yapıyor. Bu kez dijital taraftaki abonelerine 300 bin cardboard sanal gerçeklik gözlüğü dağıtacak.

Yapılan açıklamaya göre yeni sanal gerçeklik gözlükleri New York Times'ın 'sadık abonelerine' gönderilecek. Abonelik süresine göre bir seçim yapacak olan gazete, bu sayede okuyucularıyla kurmuş olduğu dijital etkileşimi biraz daha artıracak. Kendisi de yeni bir yayıncılık deneyimi geliştirmeye devam edecek.

19 Mayıs'ta Seeking Pluto’s Frigid Heart adlı bir sanal gerçeklik filmini okuyucularına ulaştıracak olan NYT, bu filmin Lunar & Planetary Instituteve ile Universities Space Research Association tarafından geliştirildiğini paylaşıyor. Filmin içerik tarafında ise NYT ekibinin adı geçiyor.

NYT, söz konusu sanal gerçeklik uygulamasının iOS ve Android için 600 binden fazla indirme aldığını da paylaşıyor ama uygulamanın kaç kişi tarafından aktif olarak kullanıldığı meçhul. Diğer yandan bu yeni açılımla indirme sayısının da aktif kullanıcı sayısının da artacağına kesin gözüyle bakabiliriz.

Sanal Gerçeklik Gazeteciliği?

Kasım ayında sunulan NYT VR uygulaması, gazetecilerin hikayelerini çok farklı bir deneyimle sunmalarını sağlıyor. Dolayısıyla gazeteciliğin önümüzdeki dönemde bu yönde evrileceğini söylemek mümkün. Yani bugün kullandığımız veri gazeteciliği ve sivil gazetecilik gibi tabirlerin yanına sanal gerçeklik (VR) gazeteciliği diye bir ekleme de yapabiliriz.

Türkiye'de ise sanırım henüz bu yönde atılım yapan yayın olmadı. Bu adımın atılması halinde Star gazetesinin yıllar önce Pringles dağıtmasından sonraki en iyi kampanya olabileceğini söyleyebilirim. :)

(Görsel Kaynak: Melpomene/Shutterstock)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.