iPhone otomatik düzeltmede yaptığınız hataları karşı tarafa gösterecek

iPhone otomatik düzeltmede yaptığınız hataları karşı tarafa gösterecek

Akıllı telefonlarda birçok kullanıcının vazgeçilmez özelliklerden bir tanesi olan ''otomatik düzeltme'' özelliği kimi zaman mesaj üzerinden yanlış anlaşılmara da sebep olabiliyor. Apple ise sahip olduğu yeni patent ile bunu düzeltmek istiyor.

Apple'ın sahip olduğu patent klavyede kullandığımız otomatik düzeltme üzerine bir geliştirme içeren spesifik bir patent. Eğer şirket bu patent üzerindeki tekniği uygulamaya geçirirse bundan sonra karşı taraf otomatik düzeltme ile yolladığınız kelimeleri görebilecek. Örneğin 2 cümleden oluşan bir mesaj yazdınız ve bu cümlelerdeki 3 kelime için otomatik düzeltme özelliğini kullandınız, mesajı gönderdiğiniz anda karşı taraf bu kelimeleri altı çizili mavi renkli olarak görecek ve üzerine tıkladığında o kelimeye yakın olası diğer kelimeleri gösterecek. Bu sayede otomatik düzeltme ile yanlış yolladığınız bir kelime için ikinci kez doğrulama yollamanıza gerek kalmayacak.

Ancak şirket karşı tarafa otomatik düzeltme özelliğini kullanırken aslında hangi kelimeyi yazdığınızı göstermeyecek. Böyle bir geliştirmeye gerçekten ne kadar ihtiyaç duyulduğu tartışılır ancak birçok kişinin otomatik düzeltme özelliğinden kimi zaman yakındığı bir gerçek. Şirketin Haziran ayında düzenleyeceği WWDC konferansında tanıtması beklenen iOS 10 ile bu yeni geliştirmeyle ilgili bir duyuru yapıp yapmayacağını hep birlikte göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.