Microsoft, IFTTT ve Zapier'e doğrudan rakip olacak yeni servisini yayına aldı

Microsoft, IFTTT ve Zapier'e doğrudan rakip olacak yeni servisini yayına aldı

microsoft-flow

Microsoft bugün itibariyle yeni servisini sessiz sedasız yayına aldı. Microsoft Flow adı verilen yeni servis ile kullandığınız diğer servisleri ve cihazları birbirine bağlayabileceksiniz.

Microsoft'un kullanıma açtığı yeni servis aslında sunduğu özellikler ile temelde IFTTT ve Zapier'e doğrudan rakip oluyor. Dropbox, Twitter, Slack, GitHub, Google Drive ve diğer birçok servisi Microsoft Flow üzerinden diğer kullandığınız servislere entegre ederek komutlar atayabilirsiniz. Örnek olarak ''X kişiden gelen e-postaları otomatik olarak bana SMS olarak gönder'' ya da ''Twitter'da retweet ettiğim ya da beğendiğim tweet'leri Slack'te Y kanalına gönder'' gibi komutlar entegrasyonlar yapabiliyorsunuz.

Şirket blog'u üzerinden yayınladığı yazı ile şu anda 35'ten fazla servisi birbirlerine bağladıklarını ve bu sayıyı her geçen hafta arttıracaklarını belirtmiş. Microsoft tabi ki kendi servislerini de servise hali hazırda entegre etmiş. Şirketin ileride IFTT ve Zapier'den ne gibi özellikler ayrılacağını göreceğiz ancak şimdiki fonksiyonları ile servisi buradan ücretsiz olarak kullanmaya başlayabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.