Facebook, ilk çeyreği 5,38 milyar dolar gelir ve 1,65 milyar kullanıcı ile kapattı

Facebook, ilk çeyreği 5,38 milyar dolar gelir ve 1,65 milyar kullanıcı ile kapattı

Facebook, 2016'nın ilk çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı ve hem finansal açıdan hem de Facebook kullanıcı istatistiklerine dair önemli rakamlar paylaştı.

5,38 milyar dolar gelir, 1,5 milyar dolar kâr

2016'nın ilk çeyreğinde hisse başına 0,77 dolar kazanan Facebook, toplamda 5,38 milyar dolar gelir elde ettiğini açıkladı ve bu haber üzerine Facebook hisseleri borsada yüzde 8 değer kazandı. Hisse değeri 119 dolara kadar çıkan Facebook, gelirlerini yıllık kıyaslamada yüzde 52 artırmış oldu. Yazıyı yazdığım sıralarda Facebook'un piyasa değeri ise 340 milyar doların üzerindeydi.

Facebook'un kârı 1,5 milyar dolar olarak paylaşılırken, 2015'in ilk çeyreğine göre yüzde 195'lik bir büyüme dikkat çekiyor. Kullanıcı başına gelir ise yine geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 32 yükselmiş.

Karlılık tarafında iyi bir performans çizen Facebook, 2 milyar dolara satın aldığı Oculus ve sanal gerçeklik tarafında 2016 içinde dişe dokunur bir gelir beklemediğini ifade ediyor.

Kullanıcılar Facebook, Instagram ve Messenger'da her gün 50 dakikadan fazla zaman geçiriyor

Mark Zuckerberg'in paylaştığı bilgilere göre kullanıcılar Facebook, Instagram ve Messenger üzerinde her gün 50 dakikadan fazla süre harcıyor ki bu süre Temmuz 2014'te Facebook için 40 dakika olarak paylaşılmıştı. Zuckerberg, Facebook'un ağır toplarından biri olan Whatsapp'ta ne kadar süre harcandığı konusunda ise herhangi bir bilgi paylaşmıyor.

Aylık 1,654 milyar aktif kullanıcı

facebook

Aktif kullanıcı sayılarına baktığımızda Facebook'un 1 milyar 654 milyon aylık aktif kullanıcıya sahip olduğunu görüyoruz. bu rakam bir önceki çeyrekte 1 milyar 591 milyon, 2015'in 1. çeyreğinde ise 1 milyar 441 milyon idi. En çok aylık aktif kullanıcı sayısına sahip bölgeler de Asya Pasifik, Avrupa ve ABD-Kanada olarak sıralanmaya devam ediyor.

facebook-2

Facebook'un günlük aktif kullanıcı sayısı ise 1 milyar 90 milyona ulaşırken bu sayının tüm kullanıcılara oranı 4 çeyrek sonra ilk kez artış göstererek yüzde 65'ten yüzde 66'ya yükselmiş. Sosyal ağ devi son çeyrekte bu sayıyı 52 milyon artırmış. Bir önceki yılın aynı döneminde ise 936 milyon günlük aktif kullanıcıya sahipmiş.

facebook-3

Kullanıcı başına gelirlere baktığımızda ise Facebook'un reklamlardan elde ettiği gelir açık ara liderliğini koruyor. ABD-Kanada ikilisindeki kullanıcılardan elde edilen gelirlerde ise diğer ücretli servislerden doğan gelirlerinin artırdığı göze çarpıyor. Yılın ilk çeyreğinde kullanıcı başına gelirlerin tüm bölgelerde düşmüş olması da dikkat çekiyor. ABD-Kanada'da kullanıcı başına gelir 12,43 dolar, Asya Pasifik bölgesinde 1,56 dolar, Avrupa'da ise 3,98 dolar olarak kayıtlara geçiyor.

Görsel Kaynak: Shutterstock

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.