Lenovo ve Xiaomi akıllı telefon üreticileri arasında artık ilk beşte değiller

Lenovo ve Xiaomi akıllı telefon üreticileri arasında artık ilk beşte değiller

IDC'nin 2016 birinci çeyreği için yayınladığı küresel akıllı telefon sevkiyatı sayısı ve şirketlerin pazar payları raporu önemli bilgiler ortaya çıkardı. En fazla akıllı telefon sevkiyatı yapan 5 şirketin arasında bulunan Lenovo ve Xiaomi pozisyonlarını kaybetti.

IDC'nin açıkladığı rapora göre 2016 ilk çeyreğinde küresel olarak 334,9 milyon akıllı telefon sevkiyatı yapıldı. Geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre karşılaştırdığımızda sevkiyat hacmi yüzde 0,2 artmış durumda. Samsung 2016'nın ilk çeyreğinde 81,9 milyon akıllı telefon sevkiyatı yaparak lider olurken onu 51,2 milyon ile Apple takip ediyor. Üçüncü sırada ise 27,5 milyonluk sevkiyatı ile Huawei geliyor.

idc-2016-birinci-ceyrek-kuresel-akilli-telefon-sevkiyati

Raporun en dikkat çeken kısmı ise Lenovo ve Xiaomi'nin artık ilk beşte yer almaması. Onların yerini kullanıcılar arasında daha az bilinen iki Çinli şirket almış. OPPO yılın ilk çeyreğinde 18,5 milyon adet akıllı telefon sevkiyatı yaparak listede Lenovo'nun yerine dördüncü sıraya gelirken Xiomi'nin yerini vivo almış. Xiaomi gibi Çin merkezli bir şirket olan vivo geçtiğimiz çeyrekte 14,3 milyon akıllı telefon sevkiyatı gerçekleştirmiş. IDC ise Lenovo ve Xioami'nin pazar pozisyonlarının göründen çok daha ''hassas'' olduğunu belirtmiş.

Görsel Kaynak: nenetus / Shutterstock.com

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.