Shell yeni şehir otomobili konseptini tanıttı

Shell yeni şehir otomobili konseptini tanıttı

Bir petrol şirketi ve ülkemizde de benzin istasyonları ile tanıdığımız Shell, Project M adını verdiği yeni konsept otomobilini tanıttı.

Elektrikli arabaların yaygınlaşmasıyla birlikte yakıt türü rekabeti de ciddi şekilde kızışıyor. Tüketici bugün hiç olmadığı kadar verimlilik oranlı hareket ediyor. Bu da teknolojilerin artık daha verimli ve daha akıllı olmasını sağlıyor. Elektrikliler karşısında çabuk pes edecek gibi gözükmeyen benzinli araçların en büyük destekçilerinden biri ise şüphesiz petrol şirketleri.

Shell'in bir otomobil geliştirmek için tasarımcı Gordon Murray ile kolları sıvamasının ardında yatan ana sebep bu mudur bilinmez ancak Shell'in şirket olarak akaryakıtın geleceğini de düşünmeye ihtiyaç olduğu kesin.

Shell'in konsept aracının teknik özelliklerinden biraz bahsetmemiz gerekirse, araç biri sürücü ikisi yolcu olmak üzere 3 kişi kapasiteli olarak dizayn edilmiş. Ufak boyutları ve alışılagelmişin dışındaki kapısıyla şehiriçi kullanıma uygun olarak tasarlanmış.

Shell Concept Car_Dashboard

Formula 1 araçlarının da tasarımını yapan eski iki tasarımcının da dahil olduğu Project M aracının tasarımı yine verimlilik odaklı hazırlanmış. Araç rüzgarı olabildiğince yumuşak karşılayıp aracın hızının kesilmesini önleyecek şekilde düşünülmüş.

3 silindirli yarı otomatik bir otomobil olan Shell'in konsept aracı, 2,5 metre uzunluğunda ve genişliği ise 1,35 metre. Bu uzunluk ve genişlik ölçüsü diğer araç sahipleri araçlarını paralel park ederken sizin yol kenarına diklemesine park etmenize olanak tanıyor.

Shell'in konsept aracının maksimum hızı 110 km/h olarak açıklandı. Bununla birlikte verilen bilgilere göre 70 km/h sabit hızla gittiğinde araç 100 kilometrede sadece 2,6 litre yakıt harcıyor.

Aracın fiyatı ve üretime geçip geçmeyeceği ise henüz belli değil. Ancak elektrikle, akaryakıtın savaşını önümüzdeki yıllarda daha sık göreceğiz gibi görünüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.