Mobil trafik artışı Google'ın maliyetlerini yukarı çekmeye devam ediyor

Mobil trafik artışı Google'ın maliyetlerini yukarı çekmeye devam ediyor

Google arama sonuçlarında önemli bir eşik, geçtiğimiz yıl mobilin ilk kez masaüstünden yapılan aramaları geride bırakmasıyla aşılmıştı. Mobil, 2015 son çeyrekten itibaren Google'ın ana trafik kanalı haline geldi ancak bu Google için zorlayıcı bir gelişmeydi ve öyle olmayı sürdürüyor.

Google'ın ana şirketi Alphabet'in 2016 mali birinci çeyrek sonuçları dün açıklandı. Wall Street beklentilerinin altında gelen sonuçlardan Google biraz da mobili sorumlu tutuyor. Sonuçlarla ilgili konuşan Google CFO'su Ruth Porat, trafik edinme maliyetlerinin (TAC) 3.8 milyar dolara çıktığını ve bunun reklam gelirlerinin yüzde 21'ini oluşturduğunu söylüyor. Kıyas için, trafik edinme maliyetlerine harcanan reklam geliri oranının yıllık yüzde 13 oranında yükseldiği anlamına geliyor bu.

Yatırımcıların daha yüksek maliyetler görmeye alışmaları gerektiğini söyleyen Google, Apple cihazlarından gelen trafik için Apple' para ödemelisiniz diyor. Aynı şeyin programatik için de geçerli olduğunu savunan şirket, temsil ettiğiniz kişi/şirket sayısı arttıkça maliyetlerinizin yükselmesinin kaçınılmaz olduğunu belirtiyor. Mobile doğru kayma devam ettikçe maliyetlerin yükselmeye devam edeceğini not eden Porat,bu durumun Google'ın reklam işinden elde ettiği yüksek marjların üzerindeki baskıyı arttırmaya devam edeceğini söylüyor.

Screen Shot 2016-04-22 at 11.43.06

Google mobil reklamlar konusunda Facebook kadar iyi değil ancak hala çok iyi. Öyle ki Alphabet'in maliyeti yüksek tüm deneysel çalışmalarını finanse eden ana işi hala Google reklamları.

Şirketin paylaştığı sonuçlara göre Alphabet'in 2016 yılı ilk çeyrek performansıyla ilgili anahtar figürler şu şekilde:

  • Toplam Gelir: 20.35 milyar dolar, yıllık yüzde 17 artış
  • Google Segmenti Gelirleri: 20.09 milyar dolar
  • Diğer Yatırımlardan Gelirler: 166 milyon dolar
  • Diğer Yatırımlardan Zararlar: 802 milyon dolar

Tüm sonuçlar için bağlantıyı izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.