Quora soru sayfalarında reklamları test etmeye başlıyor

Quora soru sayfalarında reklamları test etmeye başlıyor

Geçtiğimiz ay aylık 100 milyon tekil ziyaretçiye ulaştığını duyuran Quora, kuruluşundan yaklaşık yedi yıl sonra platform üzerinde reklam testlerine başlıyor.

Nasıl bir gelir modeli oluşturacağı merakla beklenen şirket, sonunda diğer birçok girişim gibi reklam modelini hayata geçirmeye hazırlanıyor. Şirket yaptığı açıklamada yakın zaman içerisinde az sayıdaki soru-cevap sayfasında Lever, Uber, Wealthfront ve Sunrun'dan aldığı reklamları kullanıcılara göstermeye başlayacak. Ancak şirketin özellikle altını çizdiği konu bugüne kadar kullanıcıları için değerli bir bilgi kaynağı olan Quora'nın ana felsefesine zarar vermeden reklam gösterimine başlayacak olması. Şirket aynı zamanda kullanıcıların da reklamlardan rahatsızlık duymamaları için çalışacaklarını belirtmiş.

Kullanıcıların hem reklamlardan rahatsız olmamaları hem de reklamlar ile gerçek cevapları karıştırmamaları için reklamlara ''promoted by'' ibaresi eklenecek. Bununla birlikte soru ve konu içeriğiyle bağdaşmayan reklamlar da kullanıcılara gösterilmeyecek. Şirketin reklam yönetimi için kendi içerisinde bir araç mı geliştirdiği yoksa üçüncü parti bir eklenti mi kullandığı şimdilik bilinmiyor. Quora üzerinde şirketlerin reklamlarını nasıl konumlandıracağını göreceğiz.

Görsel Kaynak: 360b / Shutterstock.com

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.