Intel 12 bin kişiyi işten çıkartacağını doğruladı

Intel 12 bin kişiyi işten çıkartacağını doğruladı

Intel'in büyük bir işten çıkarma operasyonuna hazırlandığını ve bunu çeyrek raporunu yayınladıktan sonra açıklanmasının beklendiğini sizlere aktarmıştık. Şirket büyük bir işten çıkarma yapacağını resmen açıkladı.

Aralık sonu itibariyle toplamda 107 bin çalışana sahip olan Intel, işten çıkartacağı 12 bin kişiyle toplam işgücünün yaklaşık yüzde 11'ini kaybetmiş olacak. Şirket yaptığı açıklamada bilgisayar endüstrisinin yaşadığı sıkıntılı dönem ve şirketin gelecek hedefleri ile pazarını yeniden konumlandırmasının bu kararda etkili olduğunu belirtmiş. Bundan sonraki yıllarda bilgisayarlar için çip üreticisi konumundan(ve algısından) ''bulut tabanlı, akıllı ve güçlü milyarlarca akıllı cihazın güç kaynağı'' konuma geçmek istediği de şirketin yaptığı önemli açıklamalardan.

Şirketin mevcut CFO'su Stacy Smith'in de satış, üretim ve operasyonlardan sorumlu başkan olarak görev değiştireceği açıklanmış. İşten çıkarmaların büyük çoğunluğunun gelecek 60 gün içerisinde yapılacağını belirten şirket diğer dalgaların 2017 ortasına kadar devam edeceğini de ayrıca belirtmiş.

Görsel Kaynak: StockStudio / Shutterstock.com

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.