Intel büyük bir işten çıkarma operasyonuna daha hazırlanıyor

Intel büyük bir işten çıkarma operasyonuna daha hazırlanıyor

Intel'in içinden birden fazla kaynağın aktardığına göre şirket büyük bir işten çıkarma operasyonuna hazırlanıyor. Öyle ki bu işten çıkarma dalgasının 1.100 kişilik son işten çıkarma operasyonunu gölgede bırakacağı belirtiliyor.

Şirket içerisinden farklı kaynakların Oregonlive'a aktardığına göre bazı iş departmanlarındaki işten çıkarmanın hacmi yüzdesel olarak olarak iki haneli sayılara ulaşacak. Gelecek hafta Salı günü 2016 ilk çeyrek sonuçlarını açıklayacak olan şirketin işten çıkarma operasyonunu da çeyrek sonuçlarını açıklandıktan sonra yapması ihtimal dahilinde görülüyor.

Aralık 2015 itibariyle küresel olarak 107 bin çalışana sahip olan şirketin bilgisayar sevkiyatındaki düşüşten etkilendiği belirtiliyor. Intel gelirinin yüzde 60'ını bilgisayar üreticilerine sattığı ürünlerden ediyor. Ancak şirket bunun yanında ürün gamını ve üzerinde çalıştığı teknolojileri her geçen arttıyor. Konuyla ilgili şu an herhangi bir yorum yapmayan Intel'in hamlesini gelecek haftaki raporlardan sonra daha net görebileceğiz.

Görsel Kaynak: StockStudio / Shutterstock.com

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.