2017'de Gittigidiyor'dan tüm dünyaya satış yapılabilecek

2017'de Gittigidiyor'dan tüm dünyaya satış yapılabilecek

Mobil16 etkinliğimizde Gittigidiyor İş Geliştirme Yöneticisi Kaan Emeç, Webrazzi'den Merve Kara ile yaptığı söyleşide 'Büyük bir pazar yerini küçük bir ekrana sığdırmak' konusunu masaya yatırdı.

Gittigidiyor trafiğinin yüzde 60'ı mobilden

Gittigidiyor için bu sene önemli 3 kelimenin mobil, e-ihracat, kobiler olduğunu söyleyen Kaan Emeç, şu anda trafiklerinin yüzde 60 oranında mobil kanaldan geldiğini ifade etti. 2015 yılında duyarlı (responsive) tasarım anlayışını oturtmak için çalıştıklarını ve uygulama geliştirme işini tamamen iç kaynaklara çektiklerini de ekledi.

Sohbet botlarının mobildeki önemi

Merve Kara, mobil dönüşüm içinde sohbet botlarının nasıl bir değişim getireceğini sordu ve Kaan Emeç, mobil iletişimde kullanıcı beklentilerinin daha sabırsız olduğunu dile getirdi. Bu sebeple sohbet botlarının gelişen yapay zeka çözümleriyle ihtiyaç duyulan bir seçenek olduğun altını çizdi.

ebay Plus modeli Türkiye için uygun mu?

ebay'in abonelik hizmeti ebay Plus'ın henüz Türkiye'de sunulmadığını hatırlatan Merve Kara, bu konunun Türkiye'de çok uygun olmadığını düşündüğünü paylaştı. Kaan Emeç ise deneme yanılma yaparak bu modelin Türkiye'ye en uygun şeklinin bulunabileceğini söyledi.

Kaan Emeç, Türkiye'de e-ticaret müşterilerinin daha çok fiyat odaklı olduğu olduğuna da değindi ve ebay Plus'ın yurtdışındaki teklifinin Türkiye'de farklı bir şekilde sunulabileceğini söyledi.

Gittigidiyor'dan yurtdışına satış başlayacak

Gittigidiyor'un küresel bir ağın parçasını olduğunu söyleyen Emeç, yakında yurtdışına satış imkanının açılacağını paylaştı. Bu konuda ilk açılımın Almanya'ya yapılacağını ve 2017'de Türkiye'deki herhangi bir satıcının Gittigidiyor'dan tüm dünyaya satış yapabileceğini açıkladı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.