Slack benzeri ürün çıkaran WeChat'in aylık aktif kullanıcı sayısı 700 milyonu geçti

Slack benzeri ürün çıkaran WeChat'in aylık aktif kullanıcı sayısı 700 milyonu geçti

Dünyanın en çok nüfusa sahip ülkesi ve en büyük akıllı telefon pazarı olan Çin'in popüler mesajlaşma uygulaması WeChat, aylık 700 milyon aktif kullanıcı sayısını geçti. Uber ise Çin'in en popüler 50 uygulaması arasına giremedi.

Quest Mobile tarafından açıklanan rapora göre Wechat, Android ve iOS uygulamalarıyla Mart ayında 700 milyon aktif kullanıcı barajını da geride bırakmış. WeChat, daha önce paylaştığımız rakamlara göre Ağustos 2015'te 600 milyon, Kasım 2015'te ise 650 milyon aktif kullanıcı barajını aşmıştı.

WeChat, Çin'in 1 numaralı sosyal mesajlaşma uygulaması ve WhatsappFacebook Messenger ile yarışıyor ancak WeChat'in Çin'de de rakipleri yok değil. Quest Mobile'in raporunda hem diğer sosyal mobil mesajlaşma uygulamalarının hem de hem AliPay ve QQ Browser gibi farklı mobil uygulamaların son durumunu görmek mümkün.

Tencent-Wechat

Aşağıdaki rakamlara göre Tencent'in diğer sosyal mesajlaşma uygulaması QQ, aylık 553 milyon aktif kullanıcı sayısını yakalamış. Üçüncü sırada ise Alibaba'nın Taobao'su var ve aylık 345 milyon aktif kullanıcı sayısına sahip. Alipay'in 272 milyon, Weibo'nun ise 271 milyon aylık aktif kullanıcısı bulunuyor.

Yıllık büyüme oranlarına bakıldığında ise Alipay, Weibo ve iQiyi yüzde 50'nin üzerindeki büyüme performansıyla dikkat çekiyor. Grafikte yer almıyor ama AutoNavi Maps, Letv, Daily Headlines ve Didi Chuxing'in yüzde 100'ün üzerinde büyüme oranına sahip olduğu paylaşılıyor. Didi'nin aylık aktif kullanıcı sayısı da 58 milyon olara geçiyor.

Uber'in Çin'deki ilk 50 uygulama arasına girememiş olması ise dikkat çekici bir bilgi olarak paylaşmakta fayda var.

Slack benzeri bir ürün

Bu arada WeChat, Slack benzeri bir ürün ile Çin'deki şirket içi mesajlaşmaya da el attı. WeChat İşletme sürümü iOS, Android, Mac ve Windows uygulamalarıyla tıpkı Slack gibi çalışanlar arasındaki mesajlaşma trafiğine talip oluyor.

Diğer yandan şu anda Slack'in Çin'de engelli siteler arasında olduğu belirtiliyor ki bu durumda Slack'in kaybedecek bir şeyi olmadığını söylemek mümkün.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.