Facebook canlı yayın için yeni reklam teklifleri geliştiriyor

Facebook canlı yayın için yeni reklam teklifleri geliştiriyor

Facebook kısa süre önce Facebook Live ile canlı yayın alanına iddialı bir giriş yaptı. Öncelikli hedefi yayıncılar başta olmak üzere kitleleri bu platforma çekmek olan Facebook, Live'ı yeni bir gelir kanalı olarak da kurguluyor.

Digiday'in haberine göre Facebook, bazı yayıncılarla canlı yayın sırasında gösterilerek reklamlar hakkında görüşmeler yapıyor. Facebook'un yayıncılarla hangi video reklam formatları için görüştüğü henüz muamma ancak yayından önce başlayacak videoların tartışma konusu bile olmadığı belirtiliyor.

Canlı yayınların doğaçlama tarafı belirli reklam formatlarını standart hale getirmeyi zorlaştırıyor. Buna karşın canlı spor yayınları ya da Oscar gibi etkinliklerde verilen araların reklam için kullanılabileceğini halihazırda TV yayıncılığından biliyoruz. Ürünle ilgili Facebook tarafından yapılan bir açıklama yok ancak olası bir reklam teklifinin önünde en az birkaç ay olduğu notlar arasında. Facebook Live'ın Periscope, Meerkat gibi rakipleri henüz gelir yaratmadıkları çin Facebook'un adımı mobilde canlı yayın için ayrı bir öneme sahip olacak. Elbette o zamana kadar rakipleri harekete geçmezse...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.