Apple yeni işletim sisteminin ismini OS X olarak değil MacOS olarak markalandıracak

Apple yeni işletim sisteminin ismini OS X olarak değil MacOS olarak markalandıracak

apple samsung patent ihlal davaApple'ın küresel pazarlamadan sorumlu başkan yardımcısı Phil Schiller geçtiğimiz yıl düzenlenen WWDC etkinliğinde şirketin işletim sistemi isimlendirmesi konusunda değişikliğe gidebileceğinin işaretini vermişti. Aradan geçen yaklaşık bir yıllık sürede bu bilgi doğrulanmış oldu.

Apple bundan böyle piyasaya sunacağı işletim sistemlerinin başındaki kelimeyi ve markayı ''MacOS'' olarak değiştiriyor. Bundan böyle ''MacOS'' ismi şirketin masaüstü ve dizüstü piyasasındaki işletim sistemi ve diğer yazılımsal servislerini kapsayan çatı isim olacak. Bunun sonucu olarak yeni yayınlanacak işletim sisteminin ismi de ''MacOS New Name'' gibi bir isimlendirme ile piyasaya sunulacak.

Şirket için bu tarz yeniden markalandırma çalışmaları yeni bir süreç değil. ''Mac OS 9'' yayınlandığında onu ilk kez ''Mac OS X'' olarak isimlendirmesi yapan şirket ardından 2012 yılında ''Mac'' ismini atarak yalnızca ''OS X'' olarak bir isimlendirmeye gitmişti. Aradan geçen yaklaşık 4 yıldan sonra ise tekrar değişikliğe gitti. Şirketin Haziran ayında düzenleyeceği WWDC etkinliğinde konuyla ilgili daha detaylı açıklamalar yapması bekleniyor.

Görsel Kaynak: Denis Kuvaev / Shutterstock.com

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.