Çinli şirketler, Opera Software'e verdiği teklifi 24 Mayıs'a kadar uzattı

Çinli şirketler, Opera Software'e verdiği teklifi 24 Mayıs'a kadar uzattı

Opera internet tarayıcının arkasındaki Norveçli teknoloji şirketi Opera Software'i satın almak isteyen Çinli konsorsiyum yanıt almak için tanıdığı süreyi uzattı.

Opera Software'i satın almak için 1,2 milyar dolarlık bir öneride bulunan Çinli Konsorsiyum, teklifine yanıt almak için 24 Mayıs'a kadar yanıt bekleyecek. Bu konsorsiyumda Kunlun ve Qihoo 360 gibi iki internet şirketiyle Golden Brick ve Yonglian gibi iki Çinli yatırım şirketi bulunuyor.

Şubat ayında yapılan bu teklifin kabul edilmesi için Opera hissedarlarından yüzde 90'nından onay alması gerekiyordu ancak bu oran şu anda yüzde 72'ye çıkmış durumda. Çinliler önümüzdeki günlerin kalan yüzde 18'lik hissedarın fikrini değiştirmesini umarken, bundan sonra süreyi uzatmayacaklarını da ekliyorlar.

Opera Software'in Oslo Borsası‘ndaki hisseleri Şubat ayındaki teklifle ciddi bir yükseliş yakalamıştı ve halen bu yükseliş eski seviyesine dönmüş değil. Teklifin kabul edilmemesi durumunda hisselerin nasıl değişeceği ise tamamen merak konusu.

Opera'nın satın alınması durumunda stratejilerinin nasıl değişeceğini bilmiyoruz ancak Norveçli şirket yeni hamleler yapmaya devam ediyor. Örneğin Opera tarayıcısına Mart ayında native reklam engelleme özelliği eklenmişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.