Wordpress.com bloglarına Whatsapp, Telegram ve Skype dopingi

Wordpress.com bloglarına Whatsapp, Telegram ve Skype dopingi

Wordpress.com sosyal paylaşım düğmelerine 3 yeni uygulama dahil ederek mobilitenin yükselişini farklı bir şekilde desteklemeye başladı.

Bugünden itibaren Wordpress.com bloglarında Whatsapp, Telegram ve Skype'ı da sosyal paylaşım düğmeleri arasında eklenebilecek. Her gün Worpdress.com sitelerinden milyonlarca paylaşım yapıldığını söyleyen Wordpress.com ekibi, popüler mesajlaşma uygulamalarının önünü açarak mobil paylaşımların da sayısını ölçebilecek.

Eğer bir Wordpress.com blogunuz/siteniz varsa, ayarlar bölümünden 'paylaşma (sharing)' seçeneğine gelip Whatsapp, Telegram ve Skype için paylaşım düğmelerini ekleyebilirsiniz. Wordpress'i kendi sunucusunda kullanan sitelerin henüz bu özellikten faydalanamayacağını özellikle belirtmiş olalım.

Sizin de farketmiş olabileceğiniz üzere mesajlaşma uygulamalarında bağlantı paylaşımları giderek artmış durumda ve bu da sitelere göz ardı edilmeyecek bir trafik sağlayabiliyor. Wordpress.com da bu eğilime kulak vererek mobilitenin yükselişine ivme kazandırıyor.

Hatırlatmak gerekirse Şubat 2016'da Whatsapp 1 milyar, Telegram ise 100 milyon kullanıcıya ulaştığını açıklamıştı. Ağustos 2015'te 10. yılını kutlayan Wordpress.com'da 2,5 milyar blog yazısı yayınlandığını öğrenmiştik.

Kısacası teknik olarak küçük ama belki yüz milyonlarca kişinin kullanacağı önemli özellik daha hayatımıza girmiş oldu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.