HTC'nin yeni amiral gemisi telefonu HTC 10 duyuruldu

HTC'nin yeni amiral gemisi telefonu HTC 10 duyuruldu

Akıllı telefon pazarında üst segment liginin oyuncularından HTC'nin yeni amiral gemisi telefonu HTC 10, bugün dünya çapında eşzamanlı yapılan lansmanlarla duyuruldu. İstanbul Bomonti'de düzenlenen lansman etkinliğinde HTC 10 ilk defa gösterildi. Snapdragon 820 işlemci ve 12 megapiksel kameraya sahip cihazın yekpare alüminyum kasalı tasarımı, şirketin tasarım yaklaşımının dışına çıkmıyor.

htc_10_2

Ultrapixsel 2 ile daha iyi görüntü kaydı

Yeni HTC üst segment  telefonun tasarımı, geçtiğimiz yıl piyasaya çıkan M9 ve A9 modellerinin genel çizgisini yansıtıyor. Şirket, tanıtımda yeni telefonun kamera özelliklerinin bir hayli üzerinde durdu. Şirketin geliştirdiği ve daha önce de üst seviye modellerinde kullandığı "Ultrapixel" teknolojisi yeni telefonda da var. HTC One M9'a nazaran %139 daha fazla ışık alabilen f/1.8 değerindeki lensi video konusunda da başarılı. 4K video kaydı yapabilen HTC 10'un ön kamerası 5 megapiksel çözünürlüğe sahip ve arka kameradaki gibi optik görüntü sabitleyici özelliğini barındırıyor. Kamera hız konusunda da iddialı. 0,6 saniyede açılıyor, önceki modele göre 3 at daha hızlı netliyor ve 2 kat daha geniş lazer fokus özelliği sunuyor.

htc_10_3

Performansta kendini aşmış

Son dönemde üst segmentteki çetin rekabette istediği sonuçları alamayan HTC, performans ve genel görünüm açısından kullanıcıyı cezbetmeyi amaçlayan bazı yatırımlar yapmış. Kamera özelliklerin bunlardan biri fakat tek başına yeterli değil elbette. Önceki modellerinde Full HD ekran kullanan şirket, HTC 10 modelinde 5,2 inç boyutunda Quad HD çözünürlüklü Super LCD 5 ekran kullanmış. Kullanıcıların fark ettiği bir detaydır; cam ile ekran arasında bir hava boşluğu bırakılır genellikle. Bazı yeni modellerde bu boşluk bulunmuyor (Örneğin Galaxy S7) ve görüntüye dokunma hissi uyandırıyor. HTC 10'da da bu özellik bulunuyor.

Beklendiği gibi 2.2 GHz hızında çalışan, Qualcomm'un yeni işlemcisi Snapdragon 820 performansa damgasını vuruyor.

htc_10_1

Grafik performansı ise gücünü Adreno 530'dan alıyor. Android 6.0.1 işletim sisteminin bellek oburu olması sebebiyle şirket 4 GB RAM kullanmış. 32 ve 64 GB'lık dahili depolama alanını microSD ile 200 GB'a artırmak mümkün.

HTC 10, ses özellikleri konusunda da iddialı. Oldukça başarılı BoomSound Hi-Fi Edition hoparlörlerle gelen telefonun kutusundan çıkan kulaklık da yüksek kalitede üst sınıf polimer diyaframlı ve yüksek çözünürlük ve 10 Hz-40 Hz ses aralığı sunuyor. USB Type-C desteği, 3000 mAh kapasiteli batarya, ve Quick Charge 3.0 özelliği de diğer öne çıkan özellikleri. HTC 10'un 3000 TL fiyat etiketiyle 10 Mayıs 2016 itibarıyla piyasada olması bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.