Dell, Secureworks'ü 1,4 milyar dolar değerlemeyle halka arz etmek istiyor

Dell, Secureworks'ü 1,4 milyar dolar değerlemeyle halka arz etmek istiyor

SecureWorks-DellABD’li teknoloji şirketi Dell, alt şirketlerinden biri olan SecureWorks'ün halka arzı konusunda resmi bir adım attı. Dell, 612 milyon dolara satın aldığı SecureWorks'ü halka arz ile 1,4 milyar değerlemeye ulaştırmak istiyor.

2013'te borsadan çekilen Dell, sahibi olduğu şirketleri parça parça borsaya açmak niyetinde ve SecureWorks bu konudaki ilk örnek olabilir. 2011'de satın alınan SecureWorks, bilgi güvenliği alanında Dell'in elini güçlendiren bir satın alma olmuştu ve Dell için bu satın almanın meyvelerini alma vakti gelmiş gözüküyor.

Resmi SEC dokümanlarına bakılırsa, Dell SecureWorks'ü hisse başına 15,5 - 17,5 dolar üzerinden borsaya açacak ve şirket 1,4 milyar dolar gibi bir değerlemeye ulaşabilecek. Dell'in halka arz işlemleri sonunda 134-154 milyon dolar arasında bir hasılat elde edebileceği belirtiliyor. Fakat bu gelir diğer Dell iştirakleri için kullanılamayacak.

Finansal veriler 2014'te 262,1 milyon dolar gelir elde eden SecureWorks'ün 2015'te 339,5 milyon dolar gelir elde ettiğini gösteriyor. Şirketin geçen yılki brüt kârı 155,7 milyon dolar olsa da, net kayıp 72,3 milyon dolar olarak kayıtlara geçmiş.

Yeni halka arz planları

Yukarıda da bahsettiğim gibi Dell'in halka arz planları SecureWorks ile sınırlı değil. SonicWall ve Quest Software ikişer milyar dolar, Perot Systems ise 5 milyar dolar değerlemeyle halka arz edilmesi beklenen diğer Dell şirketleri. Perot Systems, Dell tarafında 2009 yılında 3,9 milyar dolara satın almıştı.

Dell bilgisayarları eski popüleritesini kaybetmiş olabilir ancak veri depolama şirketi EMC‘yi 67 milyar dolara satın alacak kadar büyük düşünen Michael Dell siber güvenlik ağırlıklı satın almalarla dikkat çekiyor. Dolayısıyla geleceğin en önemli teknoloji şirketlerinden birini kurmakta olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.