Chariot for Women: Sadace kadın ve çocukların kullanabileceği araç paylaşım servisi

Chariot for Women: Sadace kadın ve çocukların kullanabileceği araç paylaşım servisi

Boston merkezli olarak kurulan yeni araç paylaşım servisi Chariot for Women, kadınların araç paylaşım servislerinde karşılaştığı taciz ve diğer benzeri problemleri  çözmeyi hedefliyor.

Bir Uber sürücüsü olan Michael Pelletz tarafından kurulan Chariot for Women aslında Uber'in kullanıcılara sunduğu hizmetin birebir aynısını sunacak. Ancak onu diğer araç paylaşım uygulamalarından ayıran en önemli özellik sürücülerin tamamının kadın olması ve uygulamayı sadece kadın yolcuların kullanabilecek olması. Michael Pelletz bu sayede kadın yolcuların kendilerini daha güvende hissedeceklerini ve taciz olaylarının önüne geçebileceklerine inandığını belirtiyor.

Birinci önceliği yolcularının güvenliği olan Chariot for Women buna yönelik olarak cinsiyeti ne olursa 13 yaşının altındaki tüm çocukların da servisi kullanabileceğini söylüyor. Chariot for Women'da sürücü olmak isteyen tüm kadın sürücü adayları aynı zamanda çok detaylı bir özgeçmiş kontrolünden de geçirilecek. Chariot for Women ekstra bir güvenlik uygulaması olarak da özel bir şifre sistemi geliştirmiş. Uygulama üzerinden araç çağırdığınız anda telefonunuza özel bir kod gönderilecek, aynı kod eşzamanlı olarak sürücüye de gönderilecek. Sürücü yolcunun bulunduğu noktaya vardığında ancak iki taraf da kodu birbirleriyle doğruladıkları anda yolculuğa başlayabilecekler.

Her yolculuktan elde edilecek gelirin yüzde 2'sini hayır kurumlarına bağışalayacağını söyleyen Chariot for Women, 19 Nisan itibariyle ilk olarak Bostan'da kullanıma açılacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.