Google'dan yenilenebilir enerji alanında yeni bir yatırım

Google'dan yenilenebilir enerji alanında yeni bir yatırım

Yenilenebilir enerji artık teknoloji devleri için en önemli meselelerden biri ve bu konuda en aktif şirketlerden biri Google. Enerji şirketi olmayan en büyük yenilenebilir enerji müşterisi olan Google, bu alanda yeni bir yatırım daha yaptı.

Gelecek 10 yıl içinde enerji tüketimini tamamen yenilenebilir enerji kaynaklarına bağlamak isteyen, hatta bir ara keçi kiralayan Google, bu kez Center for Resource Solutions adlı kâr amacı gütmeyen bir organizasyona tohum yatırımı (desteği) yaptı. Yatırımın tutarı ise açıklanmadı.

Asya'da Yenilenebilir Enerji Atılımı

Center for Resource Solutions, yenilenebilir enerji sertifikasyonu yapan bir organizasyon ve bu yatırımla Asya'da atılım yapmayı hedefliyor. Şirket, Kuzey ABD'de uyguladığı Green-e sertifika programının bir benzerini Tayvan'da başlatacak ve bu sayede Tayvan'da sunucu merkezi bulunan Google'ın yenilenebilir enerjiye geçişinin de önünü açacak.

Tayvan'ın bu kapsama alınması önemli zira paylaşılan bilgilere göre Google'ın Tayvan'da tek enerji sağlayıcısı Taipower'a bağlı olması sürekli enerji ihtiyacı olan Google için bazı sorunları da beraberinde getiriyor. Diğer yandan Google'ın Asya'da sunucu merkezi kurduğu yerlerden biri olan Singapur'da da benzer bir strateji izlemesi mümkün gözüküyor.

Google, 2013'te Spinning Spur Wind Project’e 200 milyon dolarlık bir yatırım yapmıştı. Sunucu merkezi açısından en büyük teknoloji şirketlerinden biri olan Facebook ise geçtiğimiz Ocak ayında Avrupa’daki yeni veri merkezini tamamen yenilenebilir enerji ile güçlendirileceğini açıklamıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.