Diffusion Capital Partners, Episome Biotech'e 500 bin avro yatırım yapacak

Diffusion Capital Partners, Episome Biotech'e 500 bin avro yatırım yapacak

2015 yılında Bahadır Kılınç ve Dr. Murat Balaban tarafından kurulan  Episome Biotech, biyoteknoloji alanındaki yenilikçi çalışmalarını Diffusion Capital Partners yatırımıyla taçlandırmaya hazırlanıyor.

Episome'den kısaca bahsedecek olursak; dünyanın en kirletici 6. sektörü olan kağıt sanayisini dönüştürecek biyoenzimler geliştirmek için kurulan girişim. Kağıt sanayisinin atığı 'kağıt çamuru'nun güvenli bir şekilde bertaraf edilmesini ve yenilebilir enerji üretimi için biyogaz üretim tesislerinde kullanılabilir hale getirilmesini sağlıyor.

Episome enzimler

Laboratuvar çalışmalarını küçük bir ekiple yürüten Episome, ürünün ticarileştirilebilmesi için finansman arayışına girmiş ve aldığımız bilgiye göre Eylül 2015 itibariyle ŞEHİR TTO’nun Teknoloji Transferi Hızlandırıcı Programı’na katılmış. Bu program kapsamında ürün özelliklerini ve faydalarını artırarak müşteri segmentini genişleten Episome, nihayet ilk yatırım için Diffusion Capital Partners ile anlaşmaya varmış.

Toplamda 500 bin avro yatırım

Teknoloji odaklı girişimlere yatırımlar yapan Diffusion Capital Partners, Episome'ye ilk aşamada 100 bin avro, prototipin ve üretim sistemlerinin yapılandırması sonrasında ise 400 bin avroluk bir yatırım yapacak. Episome, elbette bu dikeydeki tek girişim değil fakat alınan bu yatırımla rakiplerine göre hem daha hızlı hem daha ucuz olan çözüm sunmayı hedefliyor. Türkiye’de gelişmekte olan biyogaz endüstrisinde ve dünyada lider olan Avrupa’ya açılarak büyümeyi planlıyor.

Kağıt çamurundan başka orman ürünleri ve organik atıklardan enerji üretimi gibi enzimler üretmeyi de planlayan Episome'nin hedeflerine ulaşmasını heyecanla bekliyoruz.

DCP'nin geçen ay da SBS Bilimsel Bio Çözümler’e yatırım yaptığını açıklamıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.