Microsoft Edge için Adblock, Pinterest ve Evernote gibi yeni eklentiler duyuruldu

Microsoft Edge için Adblock, Pinterest ve Evernote gibi yeni eklentiler duyuruldu

Build 2016 etkinliğinde 'bot'larıyla dikkat çeken Microsoft, Windows 10'un en önemli parçalarından biri olan Edge internet tarayıcısı için yeni eklentiler yayınladı. Mart ayı ortasında ilk adımı atan şirket, daha önce bahsettiği önemli eklentileri kullanıma sunuyor.

Mart ayında tanıtılan ilk Edge eklentileri Microsoft Translator, Reddit Enhancement Suite ve Mouse Gestures olmuştu. Kısa süre önce Edge'de yerleşik bir reklam engelleme özelliği olmayacağını açıklayan Microsoft, yeni Adblock eklentileriyle bu yöndeki ihtiyacı karşılayacak. Zira Edge kullanıcıları hem Adblock hem de Adblock Plus eklentisini kullanabilecek.

edge-eklentileri Adblock'un yanısıra Pinterest, LastPass, Amazon Assistant, Evernote ve Page Analyzer gibi önemli eklentiler de Edge kullanıcılarının erişimine sunulacak ancak halen ilgili Microsoft Edge sayfasında bu yeni eklentileri göremiyorum.

Diğer yandan söz konusu eklentilerin Microsoft'un teklifiyle mi yoksa söz konusu şirketlerin ilgisi nedeniyle mi geliştirildiği meçhul. Ancak Edge kullanıcılarının bu eklentilere biran önce kavuşma hakkı olduğu konusunda sanırım hepimiz hemfikiriz.

Microsoft, Edge için eklentileri 2015 sonunda getireceğini duyurmuştu ama 'biraz' geç kaldı. Üstelik halen yazılım geliştiricilerinin Edge eklentisi geliştirip test etmesinin önü açılmış değil. Chrome ve Firefox ise bu konuda Edge'den çok daha ilerde.

Edge eklentileri yakında Windows Store üzerinden indirilebilecek ama şu anda elle indirilip kurulması gerekiyor. Bunu nasıl yapacağınızı aşağıdaki videoda görebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.