Kişiye özel kurye uygulaması ULAK hem paket gönderiyor hem de sipariş taşıyor

Kişiye özel kurye uygulaması ULAK hem paket gönderiyor hem de sipariş taşıyor

Mobil uygulamalar şehir içi yolculuklarımızı ve taşımacılık anlayışını hızla değiştiriyor. Kişiye özel kurye uygulaması ULAK da bu ikinci alanda değişimi hızlandırmak isteyen yeni girişimlerden biri.

Sabri Sami Toker tarafından kurulan Ulak, Peakode ekibi tarafından 10 aylık bir çalışma sonucunda geliştirilen bir uygulama. Şu anda iOS uygulamasıyla hizmet veriyor ve İstanbul içinde bulunduğunuz yere cepten kurye çağırmanızı sağlıyor. Ulak kuryeleri klasik dosya/ürün gönderimlerini taşımakla kalmıyor, dilerseniz Postmates benzeri 'sipariş' hizmetiyle sizin için bir şeyler alıp getirebiliyor.

Türkiye'de P1 belgesi olan kurumsal kurye şirketleriyle çalışan Ulak, şu anda İstanbul'daki tüm semtlerde hizmet veriyor. Aldığımız bilgiye göre Ankara, İzmir ve Bursa'nın yanısıra Berlin/Almanya için de altyapı çalışmaları devam ediyor.

ulak-kurye

Expobox ve IceKarting işlerinin de kurucusu olan Sami Toker, iki hafta önce App Store'a giren Ulak ile Türkiye'de cepten kurye çağırma kolaylığını yaygınlaştırmak istediklerini ifade ediyor ve şunu ekliyor;

"Bizim hedefimiz kişiden kişiye taşımacılık hizmeti (person to person delivery service) vermek, aynı zamanda bireylere kişisel asistanlık hizmeti vermek. Uygulamamızı kullanarak bireyler gün içi gönderilerini yapabilecekler ve bir sınırlama olmadan 50.-TL üst limitli sipariş geçebilecekler."

25 bin dolar sermaye ile bu işe başladığını öğrendiğimiz Ulak, gönderilerden ve siparişlerden belli bir komisyon ücreti alıyor. Müşteri tarafında ise ücretlendirmeyi gönderim hızı, mesafe ve gönderinin hacmine göre değişiyor. Gönderim veya sipariş tarafı için sabit bir ücret etiketi sunmuyor.

Ulak'ın özellikle kişiden kişiye taşımacılık hizmeti sunmaya başlamasıyla pazardaki diğer oyuncular arasında dikkat çekeceğini söyleyebilirim. Tabi bunun için 6 aylık bir sürece bırakılan Android uygulamasının da bir an önce geliştirilmesinin faydalı olacağı aşikâr.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.