SoundCloud'dan Spotify'a rakip hizmet: SoundCloud GO

SoundCloud'dan Spotify'a rakip hizmet: SoundCloud GO

Müzikseverlerin yanında müzisyenlerin de severek kullandığı SoundCloud, popüler müzik dinleme uygulamalarına rakip oluyor. SoundCloud Go, aylık 9,99 dolardan hizmet vermeye başladı.

12 milyon yayıncı ve 175 milyon aylık kullanıcı ile küresel çapta bilinirliğe sahip olan Soundcloud, bu gücünü artık farklı şekillerde kullancak. Spotify, Apple Music ve Deezer gibi uygulamaların önünü açtığı yolda SoundCloud Go hizmetiyle kendi kullanıcı kitlesini oluşturmaya çalışacak.

Şimdilik sadece ABD'de erişime açık olan SoundCloud Go, 125 milyon parçaya erişim sunuyor ve ücretsiz üyelik modelinde elbette reklam yayını yapılıyor. Soundcloud kurucu ortağı ve CEO'su Alexander Ljung'un paylaştığı bilgiye göre ücretsiz üyelerin yeni özel içeriklere erişimi de kısıtlı olacak. Sanatçılar, ücretsiz üyelere sınırlı sayıda parça paylaşmak gibi bir tercih yapabilecek.

Alexander Ljung, SoundCloud'un 100 milyonu geçen arşivine 25 milyon şarkı daha eklendiğini söylüyor ve Spotify'ın 30 milyon parça içerdiğini söylüyor. Bu yönüyle de SoundCloud'un güçlü olduğu bağımsız müzisyenlerin içeriklerinin önemini ortaya çıkarmış oluyor.

Ljung, yakında yeni ücretli hizmetlerin geleceğini ve lisanslı müziklerden içerik üretenler için yeni bir model olacağına işaret ediyor. Dijital müzik sektörüne yeni gelir modelleri kazandıracaklarını da ekliyor. SoundCloud hali hazırda SoundCloud Pro için 7 dolar ve 15 dolarlık iki farklı ücretli üyelik tipi sunuyor.

Soundcloud Go hakkında ilk haberler 2015 yazında sızmış ve daha sonra doğrulanmıştı ama bu arada Spotify ve diğer rakiplerin bir hazırlık yapıp yapmadığını bilmiyoruz. Rekabetin nasıl geçeceğini de merakla izliyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.