ACT Venture Partners Türkiye'deki ilk yatırımını IoT girişimi ARDIC'a yaptı

ACT Venture Partners Türkiye'deki ilk yatırımını IoT girişimi ARDIC'a yaptı

ACT Venture Partners bir süre önce European Investment Fund altında 2015-2017 yılları arasında toplam 20-25 teknoloji girişimine 25 milyon euro yatırım yapacağını duyurmuştu. Bu girişimlerin yaklaşık 10'unun Türkiye'de olmasını amaçladığını paylaşan ACT Ventures, açılışı ARDIC ile yaptı.

Türkiye'deki ilk yatırımını Nesnelerin İnterneti (IoT) alanında çalışan ARDIC adlı girişime yaptığını duyuran ACT, bu seçiminde girişimin küresel ölçekteki büyüme potansiyelinin etkili olduğunu belirtiyor. Tunç Kahveci liderliğinde, Hülya Karaerkek Kahveci ve Mehmet Aksayan tarafından  tarafından 2008 yılında kurulan ARDIC, bugün bir IoT servis platformu sağlayıcısı olarak çalışıyor.

ARDIC'în kendi geliştirdiği IoTIgnite adlı platformu, cihazlar, kullanıcılar, altyapılar ve servislerin birbirilerine  güvenli bir şekilde bağlanmasını sağlıyor. Platform bağlantılı cihazların yapılandırılması, yönetilmesi ve yeni uygulamaların geliştirilmesi için de kullanılıyor. B2B platform üzerinde restoranlar, mağazalar, reklam şirketleri, oteller, taşımacılık şirketleri tarafından IoT uygulamaları geliştirmek için çalışabiliyor.

ARDIC'in belki en ilgi çeken yanı ise kendi geliştirdiği ve İntel ile lisansladığı AFEX teknolojisi. Girişim bu teknolojiyle küresel pazarda Android’i bir IoT servis sunucusu haline getirmeyi başaran tek şirket olma iddiasında. Teknoloji temelinde IoT servisleri için yazılım geliştirme ortamını Android'e taşıyor ve  Android tabanlı cihazlara IoT servisleri için gerekli olan birçok fonksiyonun eklenmesini sağlıyor.

ARDIC EMEA bölgesinde Intel’in IoT çözüm ortağı olarak çalışıyor. ABD, Çin ve Avrupa’da teknoloji devi şirketlere hizmet sağlayabilecek kalitede teknolojiye sahip olduklarını belirten ARDIC’ın kurucu ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı TunçKahveci, ACT’nin yatırımıyla birlikte küresel bir başarı öyküsü hedeflediklerini söylüyor.

Yatırım miktarı açıklanmadı ancak ACT teknoloji girişimlerine 50 bin eurodan 2,5 milyon euroya kadar yatırım yapabiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.