Snapchat kullanıcıları günde 25-30 dakikayı uygulamada geçiriyor

Snapchat kullanıcıları günde 25-30 dakikayı uygulamada geçiriyor

Gençler arasında oldukça yaygın olarak kullanılan ve kullanıcı kitlesini de genişleten Snapchat açıkladığı son rakamlarla göz doldurdu. Snapchat potansiyel reklam verenlerle paylaştığı yeni rakamlarla televizyon reklamlarından pay kapmaya çalışmayı amaçlıyor.

100 milyondan fazla günlük aktif kullanıcısı olan Snapchat'in kullanıcılarının uygulamada geçirdiği günlük ortalama zaman ise tam 25-30 dakika civarında.

Bununla birlikte etkileşim de çok önemli ve dikkat çeken bir diğer veri. Snapchat'i her gün kullanan kullanıcıların yüzde 60'ı her gün yeni bir içerik oluşturuyor ya da arkadaşlarıyla mesajlaşıyor. Snapchat burada çoğu kullanıcısının sadece izleyen kesim olmadığını, kullanıcılarının pasif davranmadığının da altını çiziyor.

Nielsen tarafından yapılan araştırmalara göre Snapchat, ABD'deki 18-41 yaş arasındaki kitlenin yüzde 41'ine ulaşabiliyor. En başta belirttiğimiz gibi Snapchat'in en azından ABD'de sadece gençler arasında popüler bir uygulama olmaktan çıktığını, yetişkinler tarafından da kullanıldığını gözler önüne seriyor. Snapchat benzer şekilde ülkemizde de hızla yaygınlaşıyor.

Morgan Stanley'in teknoloji konferansında konuşan Snapchat CEO'su Evan Spiegel, günlük video izlenme sayılarının da 8 milyarı aştığını belirtti. Son olarak geçtiğimiz ay Nielsen ile bir anlaşma yapan Snapchat, reklamverenler için GRP ölçecek ve video reklamcılığı konusunda kendini geliştirecek.

Görsel kaynak: Shutterstock/dennizn

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.