Otelini Yorumla otel çalışanlarının işverenlerini değerlendirdiği Glassdoor girişimi

Otelini Yorumla otel çalışanlarının işverenlerini değerlendirdiği Glassdoor girişimi

Türkiye'de çalışanların anonim olarak iş verenleri değerlendirdiği Glassdoor modelinde bir iş tutar mı? "Ancak birlikte çalışırsak maaş ve şirket kültürüne ait kapıların aralanıp insanların şirketleri araştırmasının normalleştiği bir algı oluşturabiliriz" diyen Otelini Yorumla, fikri turizm sektöründe hayata geçirip, sonucu görmek istiyor.

Harun Alan tarafından geliştirilip Kasım 2015'te yayına başlayan Otelini Yorumla, otel çalışanlarının kurumsal e-posta hesaplarıyla ücretsiz üye olarak çalıştıkları kurumu değerlendirmesini sağlıyor. Çalışanların iş yerlerini sosyal haklar, kariyer fırsatları, iletişim, çalışan motivasyonu ve takdir edilme gibi on başlıkta değerlendirdikleri sistemde, oteller 5 yıldız ve 100'lük puan sistemi üzerinden notlanıyor. Çalışanların bilgileri anonim kalıyor ve Otelini Yorumla bu bilgileri hiçbir koşulda otel yönetimleriyle paylaşmadığını söylüyor.

Çalışanların güçlenmesini ön gören Otelini Yorumla bir sosyal sorumluluk projesi olarak tasarlanmış ancak zaman içinde ticarileşmesi de mümkün. Harun bize otellere ileride kurumsal üyelik hizmeti sunmayı planladıklarını ve bu üyeliklerle otellerin kurumsal itibarını yönetmesinin mümkün olacağını söylüyor. Üyeliklerle otellere, yapılan yorumların kimden geldiğini görmeden yorumlara cevap yazma; rakipleriyle kıyas yapabilme; endüstri geneliyle ilgili bilgi sahibi olma ve tüm bu verilerden raporlar oluşturma imkanları tanımayı planlıyor Otelini Yorumla.

oteliniyorumla

Yorum yapan çalışanların arkadaşlarını sisteme davet etmesi ve kulaktan kulağa sistemi yaymasıyla büyüdüklerini söyleyen Harun, Otelini Yorumla'da bugün 196 bin kayıtlı otelin bulunduğunu söylüyor. Otellerle ilgili yapılan toplam değerlendirme sayısı ise 13 bin 200'ü geçti, paylaşılan bilgilere göre. Buna karşın Otelini Yorumla, tasarımdan çalışma biçimine henüz yolun başında. Bu nedenle girişimi Glassdoor ile kıyaslamak henüz adil değil.

Glassdoor'a aşina olmayanlar için, insanların maaşları, çalıştıkları yerin kurumsal kültürü gibi açıkça konuşmaktan çekindiği ve işe alım süreçleri, mülakat soruları gibi çokça merak edilen birçok konuda anonim yorumlar bıraktığı öncelikli adres, bugün. Çalışanlar kadar adayları da hedefleyen Glassdoor, sıklıkla karşılaştığımız "en çok maaş ödeyen teknoloji şirketleri" ya da "çalışmak için en iyi yerler" gibi listeleri güvenilir bir şekilde oluşturmak isteyenler için kutsal bir bilgi kaynağı aynı zamanda.

Tıpkı Glassdoor gibi Otelini Yorumla'nın hedeflerinden biri de İK alanında da derinleşmek. Farklı olarak henüz ilan yayınlamayı planlamayn sitede İK referans özelliği, CV deposu, çok sayıda  kariyer sitesine tek seferde ilan yayınlama ilerleyen aşamalar için geliştirilen özellikler arasında.

Otelini Yorumla'nın gelir yaratan bir girişim haline gelmesi durumunda tarafsızlığını koruması en önemli sınavı olacak gibi görünüyor. Android uygulaması bulunan Otelini Yorumla kısa zamanda iOS uygulamasını da yayınlamayı planlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.