Gençler, mobildeki her 100 dakikanın sadece 1'ini e-posta uygulamalarına ayırıyor

Gençler, mobildeki her 100 dakikanın sadece 1'ini e-posta uygulamalarına ayırıyor

Z neslinin davranışları teknoloji dünyasının en büyük araştırma ve tartışma konusu olmayı sürdürüyor. Zira milenyum nesli teknolojiyi sonradan tanıyan X ve Y neslinden daha farklı davranışlar sergilemeye devam ediyor. App Annie'nin son raporu da bunu ortaya koyan güncel veriler içeriyor.

App Annie'nin ABD'de Android kullanıcı üzerinde yaptığı araştırma, 3 farklı yaş grubunda akıllı telefon kullanım alışkanlıklarını ortaya koyuyor. Araştırmaya göre uygulamalarda geçirilen günlük süre 2014-2015 arasında yüzde 40 oranında artmış durumda. Aynı zaman aralığında günlük oturum (uygulamaları açma) sayısı yüzde 30, oturum süresi uzunluğu da yüzde10 oranında artmış durumda. Veri tüketimi ise yüzde 85 oranında artış göstermiş.

Z nesli e-posta uygulamalarını unutmuş gibi

Rapora göre 13-24 yaş arasındaki kullanıcılar arasında e-posta kullanım süresinin oranı yüzde 1 civarında. Mobil mesajlaşma uygulamalarının kullanımı ise yüzde 8'e yakın. Aradaki makas açıklığı diğer yaş gruplarından bariz derecede geniş. 25-44 yaş arasında e-posta uygulama kullanım süresi yüzde 2, mobil mesajlaşma kullanım süresi yüzde 4'e yakın.

45 yaş üzeri kitlede ise e-posta uygulamalarına ayrılan süre (yüzde 3 civarında) mobil mesajlaşma uygulamalarına ayrılan süreden (yüzde 2'den biraz fazla) daha yüksek.

rapor appannie

E-posta kullanımından uzaklaşan yeni neslin uzaklaştığı bir başka şey de mobil tarayıcılar. 45 yaş üstü kitle e-postada olduğu gibi bu konuda da başı çekiyor. Bu kitle 25-44 yaş arasındaki kitleye yakın bir düzeyde (%13) mobil tarayıcı kullanıyor ve 13-24 yaş arası kitlenin mobil tarayıcı kullanımı yüzde 12'nin biraz üzerinde seyrediyor.

Kısacası bizim internetin temeli olarak tanıştığımız e-posta ve tarayıcı uygulamaları yeni neslin daha az ilgisini çekiyor. Özellikle e-posta kullanımındaki dramatik düşüş dikkat çekici ama bu kitlenin 25 yaş ve üzerinde nasıl bir tutum sergileyeceğini de bekleyip görmek lazım. Zira 25 yaş üstünde çalışma oranının artışı hiç şüphesiz e-posta kullanımını da artıran bir etken.

Raporun devamında yer verilen önemli tablolardan biri de perakende uygulamaları. App Annie bu konuda 24-44 yaş arasındaki kullanıcı grubunun hem uygulamlarda geçirilen süre hem de oturum sayısı bakımından ilk sırada olduğunu gösteriyor. 13-24 yaş arasındaki kullanıcıların bu uygulamalarda geçirdiği ortalama süre 45 yaş üstündekilere eşit ama oturum sayısı bakımından gençler yine öne geçiyor.

gencler mobil rapor

Genel tabloya baktığımızda ise en genç kitle mobil uygulamalarda geçirilen günlük ortalama süre ve veri kullanımı bakımından ilk sırayı kimseye kaptırmıyor. Yaş ilerledikçe bu iki metrik de düşüş gösteriyor. 13-24 yaş arasındaki kitle 45 yaş üstündeki kitlenin 3 katından fazla mobil veri kullanıyor.

eposta mobil

En popüler Anroid uygulamaları

Tüm bu sonuçları ortaya koyan uygulamalara bakıldığında ise en popüler Android uygulamaları şöyle sıralanıyor;

en populer uygulamalar

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.