Y Combinator 2016 Kış döneminin en hızlı büyüyen 15 girişimi

Y Combinator 2016 Kış döneminin en hızlı büyüyen 15 girişimi

ycombinatorY Combinator 2016 Kış dönemi girişimlerini 22 ve 23 Mart tarihlerinde düzenlediği Demo Day etkinlikleriyle mezun etti. İlk gün 60 ve ikinci gün 59 olmak üzere toplam 119 girişimin sahne aldığı etkinlikte, alışılageldiğimiz mobil, talebe göre servisler gibi kategorilerin yanında kanser ve genetik araştırmalarını kapsayan sağlık, yenilenebilir enerji ve robotik gibi yenilikçi teknolojilere odaklanan girişimlerin sayıca artması en dikkat çekici noktaydı.

Kendisi de Y Combinator kökenli bir girişim olan ve geçtiğimiz günlerde aldığı 7,3 milyon dolarlık yatırımla gündeme gelen Mattermark, Demo Day'e katılan tüm girişimlerin düzenli olarak büyüme skorlarını analiz ediyor. Mattermark'a göre Demo Day'da sahne alan ve en yüksek büyüme skoruna sahip 15 girişim şu şekilde sıralanıyor:

  1. UpLabs Tasarımcı ve geliştiriciler için günlük güncellenen UI showroom'u ve pazar yeri. Mattermark Büyüme Skor (MBS) 1,833.
  2. Truebill Ücretli abone olduğunuz servislerin tümünü takip edip, gerekli yönlendirmelerle tasarruf etmenizi sağlıyor. MBS 1,417
  3. SendBird Mobil uygulama ve web siteleri için sunduğu API'ı işletmelerin her an her yerden iletişime açık olmasını sağlıyor. MBS 1,216.
  4. Konsus İşletmelerin ihtiyaç duydukları anda freelance çalışanları bulması için aracılık hizmeti sunuyor. İhtiyaca göre en uygun çalışan eşleştirme iddiasında. MBS 766.
  5. Function of Beauty Saç profilinize ve saçınızla ilgili isteklerinize göre yalnızca sizin için hazırlanan şampuan ve bakım kremi hazırlıyor. İleri uç kişiselleştirmeyi elbette algoritmalarına borçlu.  MBS 718.
  6. Tovalathetovala Akıllı fırınıyla yoğun ilgi gören Tovala bu ürünüyle, sunmayı planladığı hazır yemekleri 30 dk'nın altında mükemmel bir şekilde pişirme iddiasında. MBS 653.
  7. Protonet KOBİ'ler için sosyal proje yönetimi ve iş birliği platformu sunan Protonet güvenlik vurgusuyla da öne çıkıyor. MBS 649.
  8. Pulpix Medya sektörü ve  video içerikle çalışan tüm işletmeler için tavsiye motoru sunuyor. Popüler video oynatıcılarının tamamıyla entegre oluyor ve gerçek zamanlı olarak içeriği analiz edip tavsiye geliştiriyor. MBS 635.
  9. Shypmate Valizler için Airbnb girişimi, yolcular ve eşya göndermek isteyenleri bir araya getiren P2P dağıtım platformu sunuyor. MBS: 621.
  10. Bonsai Beyaz yakalı freelance çalışanların sözleşme, fatura kesme, ödeme alma ve e-imza gibi çok vakit alan öncelikli işlerini otomatize ediyor. MBS 554.
  11. Petcube Ukrayna'da geliştirilen cihazı ve uygulamasıyla evcil hayvanınızı izleyerek ya da onunla lazer oyunları oynayarak etkileşimde kalmanızı sağlıyor. MBS 411.
  12. Prompt Nesnelerin interneti için sunduğu arayüzü birçok servisle kolayca entegre ediliyor. MBS: 370.
  13. Birdly Salesforce, Stripe, Zendesk gibi farklı servislerde müşteri bilgilerinizi Slack'e getiriyor. MBS 342.
  14. Outschool Çocuklar için öğretici etkinlikler ve gezileri keşfedip, bunlara dilerseniz katılmanızı sağlıyor.  MBS: 326.
  15. Share The Bus İhtiyaca göre otobüs ayarlama servisi. Konser, piknik gibi kalabalık organizasyonlarda otobüs paylaşımını sağlıyor.  MBS: 320.
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.