7,3 milyon dolar yatırım alan Mattermark, veri analizini tabana yaymak istiyor

7,3 milyon dolar yatırım alan Mattermark, veri analizini tabana yaymak istiyor

2013'te Y Combinator girişimi Referly, kendini yatırımcılar için bir analitik aracı olan Mattermark'a dönüştürmüş ve dikkat çeken bir iş yapmaya başlamıştı. Mattermark, bugün yeni bir yatırım daha aldı ve veri analizini daha geniş bir tabana yayacağını duyurdu.

Yapılan açıklamaya göre seri B yatırımında 7,3 milyon dolar yatırım alan Mattermark, toplam yatırım tutarını 18,4 milyon dolara, değerini ise 42 milyon dolara yükseltmiş. Bu yatırımı yapan isimler ise Foundry Group'un başını çektiği mevcut yatırımcılar ve yeni yatırımcı Jon Hallet olmuş.

Kilit nokta: Halka açık dağıtık verilerin sistematik analizi

Mattermark 2Mattermak CEO'su Danielle Morrill, söz konusu yatırımın daha fazla yetenekli çalışanı şirket bünyesine katmak ve daha fazla kategoride daha geniş bir kullanıcı kitlesine ulaşmak için kullanacaklarını söylüyor. Hedeflerini de 'modern profesyoneller için web dünyasının kilidini açmak' olarak tanımlıyor.

Bu bahisteki 'kilit'in dağıtık verilerin sistematik çözümlenmesi olarak algılamak mümkün. Zira Mattermark, şu anda yatırımcılar için standart yöntemlerle erişilemeyecek bilgiler sunuyor. Diğer yandan beri tabanında şu anda 1,5 milyondan fazla şirkete yer açan Mattermark bile bu şirketlerin tamamını listeleyecek kaliteli bir seviyeye getirebilmiş değil.

Üyelik tipleri yıllık 6 bin dolardan başlıyor

Mattermark, halen gelirinin yüzde 44'ünü girişim sermayesi şirketlerinden sağlıyor. 50'si halka açık olmak üzere 500'den fazla şirkete hizmet veren Mattermark, tek kullanıcı için yıllık 6 bin dolardan başlayan ücretli üyelik sistemiyle çalışıyor.

Bundan sonraki süreçte veri analizi konusunda daha geniş bir yelpazede yol alacak olan Mattermark, şirketlerin özel verilerinden ziyade halka açık ama yapılandırılmamış verileri kullanarak hedefine ulaşmak niyetinde. Hali hazırda 'yapılandırılmamış verilerin analizi' aslında büyük veri olarak adlandırdığımız kavramın kilit noktası konumunda. Yukarıdada da bahsettiğimiz gibi Morrill de bu kilidi sadece yatırımcılar için değil, daha geniş kapsamdaki müşteri potansiyeli adına kırmak istiyor.

Henüz karlılığı yakalamış değil

Mattermark'ta şirketlerin/girişimlerin web trafiklerinden, çalışan sayılarına, sosyal medya takipçilerinden kendileri hakkında çıkan haberlere kadar farklı bilgiler yer alıyor. Bu bilgileri belli bir sınıflandırmadan geçiren Mattermark da örneğin 'San Francisco'da son 1 yılda yatırım alan ve çalışan sayısını 2'ye katlayan girişimler' gibi bir aramaya sonuç bulmak mümkün oluyor.

Morill'in paylaştığı rakamlara göre Mattermark, 2014'te 1 milyon dolar, 2015'te ise 2,4 milyon dolar kazanmış. Şu anda ise aylık 300 bin dolar çizgisinde yol alıyor. Şirket halen karlılığı yakalamış değil ama bunun büyük bir sorun olmadığı da ortada. Morill, şu anda satıştan sorumlu başkan yardımcısı, satış direktörü ve satış geliştirme müdürü gibi üst düzey pozisyonları doldurmayı istiyor ve karlılığın da bu sürecin sonunda elbette yakalanacağından emin gözüküyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.