Süpersonik yolcu uçağı için Boom'a 5 milyar dolarlık niyet mektubu

Süpersonik yolcu uçağı için Boom'a 5 milyar dolarlık niyet mektubu

Henüz geçtiğimiz günlerde duyurulan ve sizlerle paylaştığımız Boom'un süpersonik yolcu uçağı, iki büyük havayolundan 5 milyar dolar değerinde niyet mektubu aldı. Bu, her ne kadar satış işlemi ya da sipariş anlamına gelmese de Boom'un ateşleyici gücü bu niyet mektupları olacak.

Niyet mektubuna imza atan şirketlerden birisi Richard Branson'ın sahibi olduğu Virgin Group. Bildiğiniz gibi Virgin havayolu şirketi olarak var olmasının yanında Virgin Galactic ile uzaya seyahati mümkün kılmaya çalışıyor. Virgin'in niyet mektubunda belirttiği rakam tam 2 milyar dolar. Kısacası Boom için her şey yolunda giderse, Virgin 10 adet uçak teslim alacak. Bunun dışında 15 adet uçak için niyet mektubu yazan Avrupa merkezli bir havayolu daha bulunuyor. Ancak şimdilik bu havayollarının adı telafuz edilmiyor, onlar da 3 milyar dolara tekabül eden bir niyet belirtmiş.

Sözün özü her şey yolunda giderse, Boom ilk etapta 25 adet süpersonik yolcu uçağı üretecek ve uçak göklerdeki yerini alacak. Bununla birlikte Y Combinator başkanı Sam Altman da, girişime gelen 5 milyar dolarlık niyet mektuplarının Y Combinator tarihinde bir rekor olduğunu dile getiriyor. 11 kişilik tecrübeli kadrosuyla Boom, havayolları devlerini de ikna etmeyi başarmış ve bu yola baş koymuş gözüküyor. Ekibin büyük bir kısmı daha önce uçakların yapımında büyük tecrübe sahibi isimlerden ve aynı zamanda pilotlardan oluşuyor.

Virgin Group sözcüsü de niyet mektuplarını doğrularken, Boom ise Virgin'in herhangi bir yatırım yapmadığını belirmedi. Boom'un şu anki yatırımcıları arasında Y Combinator, Sam Altman, Seraph Gro ve adı açıklanmayan bir dizi melek yatırımcı bulunduğunu son olarak belirtelim. Boom'un süpersonik yolcu uçağıyla ilgili daha detaylı teknik bilgi için önceki yazımıza göz atmanızı tavsiye ederim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.