Apple Pay bu yıl websitelerine geliyor; Mac açılımı da yolda

Apple Pay bu yıl websitelerine geliyor; Mac açılımı da yolda

Apple, 2014 sonunda tanıttığı ödeme sistemi Apple Pay'i mobil uygulamasının dışına çıkarıyor. Re/Code'un birden fazla kaynağa dayandırdığı haberine göre Apple Pay 2016 yıl sonundan önce web sitelerine açılacak.

Apple'ın ödeme sistemini masaüstü bilgisayarlarına ve MacBook'lara entegre edebileceği yönünde de duyumlar var ancak bu planın ne zaman gerçekleştirileceği henüz netleşmedi. Ancak Apple'ın kredi kartı bilgilerini girmek yerine parmak izi doğrulamasıyla ödeme yapmaya izin veren sistemini MacBook'lara ancak TouchID özelliği eklediğinde getirmesi de olası. Şirketin bu tip bir geliştirme üzerinde çalıştığına dair haberleri geçtiğimiz yıldan itibaren duymaya başlamıştık.

Apple Pay'in web sitelerine entegrasyonu ise tahmin edebileceğiniz gibi Safari ile başlıyor. Kullanıcılar Safari tarayıcısından bir online mağazayı ziyaret ettiklerinde alışverişlerini Apple Pay ile yapabiliyorlar. Ürünle ilgili henüz detay verilmese de, özelliğin PayPal'ın geçtiğimiz Nisan ayından itibaren web sayfalarına açılan tek butonla ödeme servisi OneTouch'ın karşısından konumlandırıldığını söyleyebiliriz. Kısa süre önce Türkiye'nin dahil olduğu 13 ülkeye açılan OneTouch sayesinde kullanıcılar PayPal bilgileri ile sisteme bir kez giriş yapıp, One Touch entegrasyonu bulunan siteler üzerinden tek tuşla satın alma işlemi yapabiliyor.

Apple'ın özelliği bu yıl WWDC konferansında duyurması ve online alışverişlerin en yüksek seviyeye ulaştığı yıl sonu tatil döneminden önce devreye alması bekleniyor. Entegrasyon özellikle mobil ticaretin büyümesini destekleyecek türden. Zira bu yıl Webrazzi E-ticaret Konferansı'nda da sık sık dile getirildiği gibi mobilin ticarette ağırlığı artıyor ancak trafiğin satın almaya dönüşmesi için gerek öncelikli koşullardan biri kolay ödeme imkanı.  Konuyla ilgili Apple tarafından yapılan resmi bir açıklama yok. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.