Android Pay Avrupa'ya geliyor

Android Pay

Google'ın finansal anlamda en büyük kozlarından biri olan Android Pay, Avrupa'ya giriş yapmaya hazırlanıyor. Android Pay'in Avrupa'daki ilk durağı Birleşik Krallık olacak.

Kısa bir pazar bilgisi vermek gerekirse Android Pay şu anda ABD'de Apple Pay ve Samsung Pay ile rekabet halinde. Avrupa'da ise geçen yazdan itibaren sadece Apple Pay 'at koşturuyor'. Google'ın net bir tarih vermeden yaptığı açıklamaya göre ise Android Pay önümüzdeki bir kaç ay içinde Birleşik Krallık'ta kullanılabilecek ve Apple ile Avrupa rekabetini başlatmış olacak.

Android Pay'i birçok anlaşmalı kurum ve girişimle pazara giriş yapacak

NFC destekli telefonlarla temassız ödeme alan satış noktalarında kullanılabilen Android Pay, Birleşik Krallık'ta anlaşmalı finansal kurumlar ve girişimlerden bahsetmeyi de ihmal etmiyor. Bank of Scotland, Halifax, HSBC ve Lloyds Bank gibi bankaların yanında Fancy ve Deliveroo  gibi girişimler de Android Pay'e 'hoşgeldin' demeye hazırlanıyor.

Android Pay'in hem Mastercard hem de VISA kredi ve banka kartlarını desteklediği malum. Daha fazla finansal işbirliğinin de yolda olduğu paylaşılıyor.

Android-Pay-2

Diğer yandan Google, Android Pay için Avusturalya'da pilot deneme yapmıştı fakat halen Avustralya'da Android Pay'in resmi kullanımı başlamış değil. Yani Android Pay'in ikinci pazarının Avustralya olması mümkün ama Avrupa'daki ilk pazarın Birleşik Krallık olacağı kesin gözüküyor.

Avrupa yayılımı hızlı olmayacak

Venturebeat'in aldığı bilgiye göre Android Pay'in Avrupa ülkelerine yayılması ise o kadar hızlı olmayacak. Dolasıyla Türkiye için de umutlu olmaya gerek yok gibi duruyor. Apple Pay ve Android Pay'in nihayetinde Türkiye pazarına gireceğine ise hiç şüphe yok.

Android Pay'de uygulama içi ödeme dönemi 2014 sonunda başlmıştı. Google, bu ay başında da Hands Free adlı yeni bir ödeme uygulamasının tanıtımını yapmıştı.

Görsel Kaynak: Shutterstock

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.