Sony 4K destekli PlayStation 4.5 üzerinde mi çalışıyor?

Sony 4K destekli PlayStation 4.5 üzerinde mi çalışıyor?

Sony'nin grafik gücü daha yüksek olan ve 4K çözünürlüklü oyunları oynatabilen yeni bir PlayStation 4 donanımı üzerinden planlama yaptığı söyleniyor. Haberi ilk kez yayınlayan dünyaca ünlü oyun sitesi Kotaku, bu bilginin kaynağı olarak oyun geliştiricileri gösteriyor.

PlayStation 4.5 olarak adlandırılma ihtimali bulunan cihaz bir ara model. Ek donanımla mevcut modelde sadece bir güncelleme mi yapılacak, yoksa PlayStation 4 sahiplerinin yepyeni bir model alması gerekecek mi belli değil. Ancak Kotaku'ya göre Sony'nin geliştircilerle teması geçmiş olması ve 4K çözünürlük destekli oyunlarla ilgili bilgi vermesi önemli bir gelişme.

PlayStation 4.5'da 4K çözünürlüğü desteklemek için geliştirilmiş bir GPU bulunacağı belirtiliyor. Böylece çok yakında piyasada olacak olan PlayStation VR'ın güç ihtiyacını da karşılanmış olacağı yorumu yapılıyor. Cihazın adına şimdilik isim yakıştırılmaları bile yapıyor, bunlardan birisi de "PS4K" oldu.

Hali hazırda PlayStation 4 oyunlarının tamamı 1080p destekli olarak çalışıyor. PlayStation 4 fotoğraflar ve videolarda 4K desteğine sahip iken, oyunlarda ise 4K desteği mevcut değil. Bu yeni modelle birlikte artık 1080p'ye göre oyuncular tam 4 kat daha güçlü çözünürlüğe kavuşmuş olacak. Ancak konuyla ilgili olarak Sony cephesinden herhangi bir resmi açıklama ve doğrulama haberi gelmediğini de belirtelim.

Görsel kaynak: Shutterstock/Akirbs

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.