Otomatik fren sistemi 2022 itibariyle ABD'de standart donanım olacak

ABD'de trafik güvenliğinden sorumlu resmi kuruluşlardan olan The National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) tam 20 otomobil üreticisinin önemli bir anlaşmaya imza attığını duyurdu. Buna göre 1 Eylül 2020 itibariyle ABD pazarında satılan araçların yüzde 99'u otomatik fren sistemine sahip olacak.
Otomatik fren sistemi 2022 itibariyle ABD'de standart donanım olacak

otomatik-fren-sistemi-standartABD'de trafik güvenliğinden sorumlu resmi kuruluşlardan olan The National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) tam 20 otomobil üreticisinin önemli bir anlaşmaya imza attığını duyurdu. Buna göre 1 Eylül 2020 itibariyle ABD pazarında satılan araçların yüzde 99'u otomatik fren sistemine sahip olacak.

Teknolojinin önemli bir nimeti olarak sayılabilecek otomatik fren sistemi sayesinde araçlar genellikle dikkatsizlik sonucu oluşan kazaları büyük oranda önlüyor. Otomobillere yerleştirilen sensörler sayesinde araçlar karşılarına herhangi bir nesne çıktığında, otomatik olarak frenleme yapıyor. Olası kaza ihtimallerinde araçlar ya tamamen fren yapıyor ya da otomatik olarak hız kesiyor.

Özellikle İstanbul gibi trafik yoğunluğu yüksek şehirlerde önemli bir özellik olan otomatik frenleme sistemi, şimdilik sadece orta üst ve üstü segment araçlarda görülüyor. Bu özelliğin tüm araçlara yayılması durumunda ise trafiğin daha güvenli bir hal alması ve dikkatsizlik ya da uykusuzluk gibi durumların yol açtığı kazaların önlenmesi umuluyor.

Görsel kaynak: Shutterstock/chombosan

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.