Apple'ın yeni işletim sistemi güncellemesi iOS 9.3 hakkında her şey

Apple'ın yeni işletim sistemi güncellemesi iOS 9.3 hakkında her şey

Apple'ın 21 Mart etkinliğinde tanıtılan önemli güncellemelerden biri  iOS 9.3 oldu. Apple'ın üst düzey yöneticilerinden Greg Joswiak tarafından detayları aktarılan iOS 9.3 bugün itibariyle yayında olacak.

Yapı Kredi'nin katkılarıyla sunduğumuz etkinlikte sahne alan Joswiak iPhone SE'yi tanıttıktan sonra sözlerine iOS işletim sistemiyle devam etti. iOS 9'un başarısından bahseden Joswiak, iOS kullanıcılarının büyük bir çoğunluğunun cihazlarını son sürüm olan 9 versiyonuna yükselttiğini aktardı. Aynı oranın Android'de yüzde 2'lerde kaldığını söyleyen Joswiak, sonrasında iOS 9.3 ile ilgili detayları verdi.

iOS'lara 9.3 versiyonu ile gelecek özelliklerden birisi Night Shift. Bu özelliğin amacı telefonunuzun ekran ışığını ve renklerini ayarlamak. Night Shift, ekranınızdaki renkleri daha doğal hissetmeniz için değiştiriyor. Bunu yaparken de telefonunuzun konumu gereği ve saatine göre ayarlıyor. Kısacası ekran parlaklığı değil, renk değişikliği yapan bu özellik akşam saatlerinde ışığı açık ekranın gözünüzü yormasını ve uykunuzu kaçırmasını engelliyor.

night-shift-apple

iOS 9.3 ile gelecek olan bir diğer özellik ise artık Notes bölümündeki istediğiniz notların şifrelenebilmesi oldu. Apple'ın Notlar uygulamasını sıkça kullanan kullanıcılar ise bu duruma oldukça sevindi çünkü epey uzun süredir beklenen bir özellik idi.

Konu iOS 9.3 iken CarPlay'e de değinildi. Artık çok daha fazla otomotiv üreticisinin CarPlay desteklemeye başladığı açıklandı. CarPlay'deki haritalar uygulamasının ve "yakındakiler" özelliğinin de geliştirildi eklendi. iOS 9.3 sayesinde CarPlay ile birlikte Apple Music de otomobilinizde daha verimli çalışacak.

apple-carplay

Greg Joswiak sahneyi terk etmeden önce, yeni bir iPad yazılımının da ön gösterimini yaptı. Education adını alacak olan uygulama, eğitim için sınıf içi kullanımı amaçlayan bir uygulama olacak. Eğitim konusunda her zaman önemli adımlar atan Apple'ın Education ile ilgili daha detaylı bilgi paylaşmasını merakla bekliyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.