Keiretsu Forum Türkiye melek yatırımcılarından son 6 ayda 6 girişime yatırım

Keiretsu Forum Türkiye melek yatırımcılarından son 6 ayda 6 girişime yatırım

Keiretsu Forum son dönemde Türkiye'deki en aktif melek yatırım ağlarından biri: Yakın zamanda görüntü tanıma girişim Vispera ve kısa bir süre sonra telekomünikasyon alanında gelecek vaat eden yerli girişimlerden biri olan Veloxity'ye yatırım yapmıştı.

Yaptığı yatırımların bir tür dönem sonu niteliğinde özetini bizimle paylaşan Keiretsu Forum üyeleri, son altı ayda altı farklı girişime yatırım yaptığını açıkladı. Bu yatırımların toplam tutarı ise yaklaşık 2.4 milyon TL: Keiretsu Forum Melek Yatırımcı Ağı'nın - yatırım yaptığı girişimler alfabetik olarak şu şekilde sıralanıyor:

Abom

abom logo

Özellikle ekstrem sporlarda kullanılmak üzere geliştirdiği buğu önleyici gözlük ile 18 marka tescili ve 4 patente sahip. Klair teknolojisiyle üretilen Abom gözlükleri, spor ürünü olarak tüketicilere sunuluyor ancak girişim birden fazla sektör tarafından kullanılabilecek inovatif ürünler geliştiriyor.

Savara Pharmaceutical

savara

Başta “AeroVanc” ürünü olmak üzere, solunum ilaçları geliştiren girişim, C serisi yatırım turunda Keiretsu Forum Türkiye üyelerinden yatırım aldı. Savara Pharmaceutical, aldığı yatırımı ilacının üçüncü geliştirme fazını tamamlamak ve şirketin halka arzını gerçekleştirmek için kullanmayı planlıyor.

SocialMyWifi

socialwi

İzmirli girişim,  işletmelerin 5651 yasasına uygun internet hizmeti vermesi ve verilen hizmetin işletmeye kar getirebilecek hale getirilmesi konusunda çözümler sunuyor. SocialMyWifi, işletmelere toplanan müşteri datasını kendi modülleriyle müşteri sadakatine dönüştürme fırsatı da sağlıyor.

Veloxity

veloxity

2013 yılında Türk girişimciler tarafından ABD’de kurulan Veloxity, mobil müşteri deneyimi çözümleri sunuyor. Telekomünikasyon endüstrisindeki önemli bir sorunu çözen Veloxity, ağ kapasitelerinin daha verimli olması amacıyla kullanılmayan mobil ağ kapasitelerinin değerlendirilmesini sağlıyor.

Vispera

vispera

Görsel tanıma teknolojilerini perakendeye uyarlama hedefiyle kurulan girişim imge işleme, yapay görme, görüntü tanıma istatiksel öğrenme ve veri madenciliği teknolojileri üzerinde çalışıyor.

Zenyx

zenyx

Software as a Service (SaaS) olarak sunduğu kurumsal iletişim yazılımı ile kullanıcılarının kurumsal iç iletişiminde kullandığı e-mail, anlık mesajlaşma, bulut dosya ve not aktarımı gibi araçları tek bir platformda toplayarak, iletişim kanallarını güçlendiriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.